Прочитај ми чланак

ПРЕОКРЕТ У СЛУЧАЈУ УБИСТВА Американца на Закинтосу

0

Нови снимци надзорних камера, показују да се српски младић први, 8. јула рано ујутру, сукобио са америчким туристом Бакаријем Хендерсоном, онда је уследила туча која се завршила смрћу Американца

Грчка полиција је у уторак после потере на острву Закинтос, ухапсила још двојицу српских држављана због убиства Американца. Један од њих је пуштен, а други младић (22) из Србије задржан је у притвору.


Како телевизија Н1 незванично сазнаје, снимци надзорних камера, показују да се он први, 8. јула рано ујутру, сукобио са америчким туристом Бакаријем Хендерсоном, онда је уследила туча која се завршила смрћу Хендерсона.

Од те ноћи, поред грчког бармена и британског држављанина пореклом из БиХ који је радио као обезбеђење, у притвору су и шесторица младића из Србије.
Адвокат једног од осумњичених Зора Добричанин каже да ће инсистирати да се поступак води на српском језику.

– Колега адвокат са Закинтоса ми је рекао да постоји снимак и да је то што се види на снимку много повољније од оног што пише у оптужници. И да се на том снимку детаљно види свака радња сваког од окривљених – навела је Добричанин.

У медијима се и даље спекулише о околностима злочина. Грчки новинари имају оваква сазнања:

– Американац је, према нашим информацијама, флертовао са конобарицом, која је српског порекла. Како незванично сазнајемо, мушкарцу који је последњи ухапшен то се није свидело, и он је просуо воду конобарици у лице. Американац је потом рекао „Хеј, зашто си то урадио“, након чега је избила туча.

– У Грчкој су шокирани овим случајем, али ово није ништа ново за Закинтос који је познат по томе што се млади напијају све време и праве проблеме, тако да овакав догађај није ништа ново за ово острво – каже новинар Јанис Сулиотис.

Притворене српске држављане током у уторак су обишли и са њима разговарали српски амбасадор Душан Спасојевић и конзули у Грчкој.

Адвокати које су ангажовале породице ухапшених тражили су у уторак још 48 сати до почетка саслушања како би се боље упознали с предметом, што им је у складу с грчким законом и одобрено.

Како незванично сазнаје Б92, амбасадор Србије у Грчкој и почасни конзул Кефалоније састали су се с гувернером Закинтоса и са командиром полиције јонских острва, они су добили гаранције да ће грчка страна поступати по закону.

Сазнају и да младићи из Србије имају пристојан третман, нису у лисицама, родитељи могу да их обиђу два пута дневно и омогућена им је нормална комуникација с адвокатима.
Бакари Хендерсон, из Остина у америчкој држави Тексас, претучен је насмрт рано у петак испред бара у Закинтосу у туристичком кварту Лагана.

Родитељи двојице ухапшених тврде да су њихова деца невина, а страхују да им прети изручење Сједињеним Америчким Државама.

Објављен нови снимак туче на Закинтосу (видео)

Грчки медији су објавили нови снимак туче у којој је убијен туриста САД на Закинтосу, после чега је ухапшено девет људи, међу њима седморица српских држављана.

Грчки лист „Прото тема“ је објавио снимак сигурносне камере једног кафића кроз чији се излог види цео ток туче.


После десетак секунди снимка у кадар утрчава Бакари Хендерсон, којег обара један младић. Американац удара у паркирани аутомобил, затим га група младића обара на земљу и шутира десетак секунди.

Убрзо неколико младића прекида тучу и одгурује друге момке и све престаје.