Прочитај ми чланак

ИПАК ТЕЖА ПОВРЕДА: Ђоковић најавио дужу паузу

0

Новак Ђоковић је предао Бердиху меч четвртфинала Вимблдона, после чега је изјавио да га сигурно очекује нешто дужа пауза од тениса.

„Ово је повреда коју вучем дуже време, заправо годину и по дана. Нажалост, у последњих неколико месеци повреда је ескалирала. Последње три недеље сам играо готово сваки дан. Што више играм, што више сервирам, то се ниво повреде повећава, погоршава. Нажалост, морао сам да завршим овогодишњи Вимблдон на начин на који сам завршио – предајом. То је јако ружно и непожељно и за мене, и за гледаоце, и за турнир… Поготово у четвртфиналу… Ја сам свега тога свестан. Зато сам и изашао на терен да покушам“, рекао је Новак за РТС.

Новак је изашао на терен упркос терапијама.

„Јуче сам играо меч против Манарина и већ сам у том мечу почео да осећам нелагодност. И упркос свим третманима, терапијама, и лековима, које иначе не волим да конзумирам, али који су били краткорочно решење претходних годину дана, и деловали, тежина повреде је преовладала и нисам успео да не осетим бол. Код сервиса и код форхенда, погоршало ми се стање у претходних 48 сати. Околности да играм дан за даном нису ми ишли на руку. Једноставно, морам да прихватим ситуацију онакву каква јесте. Оно што ми предстоји јесу консултације са ортопедима, са специјалистима, докторским тимом, људима који ме окружују, како би нашли најбоље могуће решење“, каже Новак.

Повреде овог типа често могу да закомплику каријеру, али Новак сматра да није крај.

„Искрено, не осећам да је крај иза угла. Спомињао сам да сам вероватно једини играч, од активних играча из врха, који није имао неку дужу паузу. Када кажем дужу, мислим на паузу дужу од два месеца. Федерер, Надал и Мари, сви су имали неке паузе због повреда. Ја сам ушао у сезону размишљајући о мало дужој паузи. Међутим, када је кренула сезона, нисам могао да идем против себе, против својих принципа. Можда је и навика… Цео живот се бавим овим спортом. Од кад сам кренуо да се професионално бавим тенисом, од 18. године, заправо нисам прескочио ниједан гренд слем. Можда је време да мало промислим, да узмем у обзир и разматрам ту мало дужу паузу. Што због лакта, што због целокупне ситуације. Можда је то сада потребно…“, рекао је Новак за РТС.

„Рекли су да постоји могућност да ће можда да ми предложе операцију, али док год реагујем на лекове антифламаторне, да је то добро. Ја не мислим да је то добро. Да ли неко реже, сече са оперативним алатом или се трујем преко пилула – на исто ми дође“, није задовољан најбољи српски тенисер.

Ипак, једно је сигурно – Новак ће се одморити од тениса. 

„У сваком случају, ни једно ни друго решење није баш најбоље, али оно што је сада логично решење то је нека врста одмора, мало дуже паузе. То је нешто што сам узимао у обзир у последње време више пута“, рекао је Новак.