Прочитај ми чланак

РАДИКАЛИ и ДВЕРИ не верују лажним анкетама

0

По истраживањима јавног мњења, подршка бирача СРС, ДЈБ и Двери се преполовила. У Радуловићевом покрету очекују бољи рејтинг до београдских избора.

Војислав Шешељ, Саша Радуловић и Бошко Обрадовић морали би да „спакују кофере“ и напусте парламент ако би ових дана били избори. Последње истраживање јавног мњења, које је објавила агенција „Фактор плус“ показује да радикали, ДЈБ и Двери не би успели да пређу цензус и добију мандате.

Према анализи ове агенције, популарност те три странке се преполовила протеклих месеци. У страначким штабовима се, међутим, не обазиру много на ове „црне“ истраживачке процене и уверавају да имају стабилну подршку бирача.

Заменик председника СРС Немања Шаровић, чија је странка сад на коти од четири одсто, каже нам да је недавно, по истраживању друге агенције, њихов рејтинг био 5,9:

КРКОБAБИЋ И ЉAЈИЋ ПРОЛAЗЕ У СAВЕЗИМA

Према истраживању која је урадио „Фактор плус“, ни ПУПС, ни СДПС не би могли самостално да пређу цензус. Aналитичар Владимир Пејић указује да Кркобабићева и Љајићева партија последњих година улазе у савезе и тако сигурно прескачу изборни праг.

– Пред прошлогодишње парламентарне изборе разне агенције процењивали су нас на 3,5 одсто гласова, а освојили смо осам. Уочи председничких избора давали су нам десет одсто, а Шешељ је освојио 4,5. То довољно говори о квалитету тих истраживања. У сваком случају, СРС не намерава да се мења, нити ће се зарад освајања власти одрећи своје идеологије.

Душан Павловић, потпредседник ДЈБ, чији је тренутни рејтинг 2,8 одсто, каже нам да је неспорно да им је и пре и после председничких избора опала подршка:

– То ће се поправити до београдских избора. ДЈБ је покрет који може да пређе цензус. Исто су нас и пре прошлогодишњих парламентарих избора процењивали на око 3,5 одсто, а ми смо освојили дупло више гласова.

У Дверима, који су по садашњем пресеку на 2,9 одсто, тврде да последњи наступи њихових посланика Бошка Обрадовића и Срђана Нога, имају највећу гледаност на интернету и да су подигли рејтинг на ниво најјаче скупштинске опозиције:

– Зато је Вучићевој власти битно да наш рејтинг смањују лажним анкетама, јер у Дверима виде некомпромитовану политичку снагу која може да узме и њихове бираче.

БОНУС ВИДЕО

Миљан Дамјановић, народни посланик Српске радикалне странке у Скупштини Србије, у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, говори о томе како Вучић и СНС контролишу медије и како на сваким изборима, од локала до Републике, организују изборну крађу гласова (00:14:30). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.