Прочитај ми чланак

ДРАМА КОД СОМБОРА Мигранти покушали да силују девојчицу (12)?!

0

Бесни мештани блокирали пут након што су мигранти напали дванаестогодишњу девојчицу и пипкали је!

Мештани Шикаре су у недељу око 20 часова блокирали пут Сомбор Бездан, на излазу из града, због напада миграната на дванаестогодишњу девојчицу.

Мања група миграната, који су смештени у Прихватном центру у насељу Шикара, у суботу су напали дванаестогодишњу девојчицу, која је испратила другарицу до њене куће.

Према речима оца нападнуте девојчице, четворица млађих миграната ју је окружило, а један од њих је додиривао по телу. На вриштање девојчице реаговао је комшилук, а мигранти су се разбежали.

То је изазвало велики револт мештана Шикаре, који су раније већ више пута протестовали због понашања појединих становника Прихватног центра.

– Овде смо већ месец и по дана, сада очекујемо да дође неко из градске власти. Највероватније ћемо радикализовати протесте и блокираћемо пут ка Бездану или отићи испред Градске управе. Нешто мора да се догоди да би се побиљшала ситуација. Сматрамо да би прихватни центар требало затворити или да буде затвореног типа, да њихови становници не могу слободно да се крећу, када и где ко хоће, да мигранти буду под контролом – рекао је један од становника Шикаре, преноси Соинфо.орг.

Грађани су после окупљања код дома на Шикарском путу блокирали државни пут према Бездану. Педесетак мештана Шикаре је зауставило саобраћај, а убрзо се појавила и полиција, која је преусмеравала возила на обилазни пут, како не би дошло до већег застоја, с обзиром да се ради о путу који води ка Мађарској и Хрватској граници. Мештани Шикаре су најавили да ће се протести наставити све док се не пронађе решење за миран живот у том делу града.