Прочитај ми чланак

ЗАКИНТОС: Ухапшена и двојица Срба због убиства Американца

0

Осим Грка и Британца српског порекла и двојица Срба ухапшена су због пребијања на смрт америчког туристе у једном бару у Лаганасу на грчком острву Закинтос.

Грчка полиција је навела да је афроамериканац Бакари Хендерсон (22) подлегао повредама задобијеним у тучи у бару.

Како преносе грчки медији, након инцидента који се догодио у 3:15 х, када се студент из САД сукобио с групом Срба у бару „Бар код“, полиција је ухапсила двојицу мушкараца осумњичених за убиство, а још осморицу је привела на разговор.

Одмах су ухапшени један Грк и један Британац српског порекла, да би, према наводима медија, након неколико сати полиција ухапсила још двојицу Срба, старости 22 године, који су наводно учествовали у тучи са смртним исходом.

У грчким медијима, су се појавиле две верзије трагичног догађаја.

Како се наводи, након свађе групе младића из Србије и из Америке која је започела у бару, запослени у обезбеђењу 32-годишњи Британац српског порекла, група Срба и 34-годишњи бармен грчке националности појурили су за Американцем на улицу и почели да га туку, остављајући га без свести. Њему су на путу ка болници констатоване тешке повреде главе, али је по доласку у болницу проглашен мртвим.

Према другим наводима, младићи из Србије, међу којима је био и један са британским држављанством су седели за столом поред којег је било друштво убијеног Американца. Како мештани кажу, свађе хулигана из Србије и Велике Британије су честе, али Хедерсон је био Американац па су изгледа разлог за кавгу потражили негде другде и сукобили се са њим.

Засад нису познати мотиви који су довели до сукоба с трагичним исходом.

Истрага је у току.