Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ: Напредњаци минирали да се владика Филарет прогласи почасним грађанином

0

Напредњаци у Пријепољу нису дозволи да се умировљени епископ Милешевски, Филарет, прогласи за почасног грађанина Пријепоља, иако је он сам за Пријепоље учиннио више него сви чланови Српске напредне странке заједно.

Српски покрет Двери у Пријепољу предао је Скупштини Пријепоља иницијативу за доделу Јавног признања – Почасни грађанин општине Пријепоље, поводом обележавања дана општине Пријепоље 7. јула 2017.


ГЗС

Двери су за почасног грађанина предложиле Филарета (Јеленка) Мићевића, умировљеног епископа Милешевског за хуманитарни рад и што је својим радом допринео развоју општине Пријепоље.

Напредњаци су овај предлог одбили, док су награде добиле личности које то нити су заслужиле, нити су испуниле критеријуме.

Борко Пушкић, одборник Двери у СО Пријепоље, дао је овим поводом изјаву за Глас западне Србије:

Борко Пушкић из Двери, каже да је коментар сувишан, нарочито „ако вам кажем да је члану Општинског већа др Зулкефилу Бату Садовићу дата награда, док су одбили наше предлоге, јер смо у предлозима за кандидате написали образложење, што се тражи у конкурсу“.

„Међутим, наши предлози су наводно одбијени, јер су имали образложење. Наравно да су деца, ђаци генерације заслужили да буду награђена и то је неоспорно, све остало је партијска подела. Ако је свечана седница 7. јула требало је посветити одлуци за највећа општинска признања целу седницу, а ми смо данас то уврстили у дневни ред као допунску тачку дневног реда и имали смо цео минут за дискусију, а материјал нам је достављен у два сата на паузи“, закључио је Пушкић.

У прилогу се налази иницијатива:

Информативна служба Двери / Глас западне Србије