Прочитај ми чланак

НЕМАЧКА – ДОБРО ДОШЛИ У ПАКАО: Жестоки сукоби полиције и народа на самиту Г20

0

Око 12.000 антиглобалиста се окупило у Хамбургу на протесту под називом „Добродошли у пакао“, где од сутра почиње самита Г20. Активисти су се сукобили са полицијом.

Полицајци користе топове за воду, али и димне бомбе како би потиснули народ након што су их поједини гађали флашама, петардама и другим објектима, пишу „Спутњик“ и „Си-Ен-Ен“.

Припадници полиције употребили су и сузавац, а подручје надлеће и хеликоптер.

Према неким наводима, власници радњи које се налазе у близини места сукоба додатно су заштитили врата и прозоре да би покушали да спрече евентуалну штету.

Неколико хиљада демонстраната вечерас се окупило у Хамбургу под слоганом „Разбијте Г20“, док је немачка полиција раније јавила да је спремна за евентуално насиље најекстремнијих активиста.

Полиција процењује да у протесту учествује око 12.000 људи, преноси AФП.

Очекивало се да ће се упутити ка месту одржавања самита Г20, који сутра почиње у том немачком граду.

На челу колоне демонстранти су носили транспаренте са натписима „Разбијте Г20“ и „Добродошли у пакао“ – што је главни мото организатора протеста.

Екстремно левичарски „црни блок“ укључује неколико стотина активиста који су обучени у црно и носе огроман црни балон.

Уочи и током дводневног самита Г20 очекује се до 100.000 демонстраната.

Самит у Хамбургу окупиће светске лидере међу којима ће бити председници Русије, СAД и Кине – Владимири Путин, Доналд Трамп и Си Ђинпинг.

За обезбеђивање самита у Хамбургу ангажовано је око 20.000 полицајаца.

Постављен је и центар за евентуална хапшења у којем има 400 места, а и судије су у приправности.

БОНУС ВИДЕО

Стеван Ђуровић, пуковник Војске Србије у пензији и бивши шеф Војне безбедности Приштинског корпуса за време НАТО агресије 1999. г. на Србију, у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, говори о томе да ли је уобичајено да страни држављанин буде премијер друге државе, односно, са безбедоносног становишта, да ли ј прихватљиво да неко које је радио за страну државну агенцију, као Aна Брнабић за УСAИД, може да обавља високе државне функције (00:01:30).  Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.