Прочитај ми чланак

ДАМЈАНОВИЋ (СРС): Брнабићка и Вучић од Русије праве највећег српског непријатеља

0

Ако Србија буде морала да бира између ближих веза с Русијом и чланства у ЕУ, одлучиће се за ово друго, изјавила премијерка Србије Ана Брнабић.

Она је у интервјуу америчкој новинској агенцији Блумберг рекла да ће као премијерка наставити пут који је почео њен претходник, сада председник Србије Александар Вучић, да би припремила земљу за чланство у ЕУ до 2020. када јој се завршава мандат.

„ЕУ је тамо где ми идемо – то је јасно“, рекла је Брнабићева.

„Ми имамо емотивне везе са Русијом због традиције, културе и вере“, навела је она и указала на то да у Србији велики број људи у потпуности доживљава Русију као нашег великог брата, нашег заштитника.

Према њеним речима, ова осећања се не могу занемарити, „али наш стратешки пут је ЕУ“.

Миљан Дамјановић кандидат за градоначелника Београда жестоко одговрио Ани Брнабић:

Да је изрека „Вук длаку мења ал’ ћуд никада“ показује и најновија изјава новопеченог премијера, Брнабићке, да ће се Србија зарад чланства у ЕУ одрећи Руске Федерације.

Она је преко америчке агенције Блумберг јутрос послала недвосмислену поруку грађанима Србије да Србија иде ка ЕУ, да је то стратешки циљ, а да нас са Русијом везују само емотивне везе.

У преводу, грађани Србије, то значи оно на шта смо вас и упозоравали а то је да ће Србија увести санкције братској Руској Федерацији и да ће мо једнострано прекинути економски споразум по којем смо на овом тржишту изволи наше производе без додатних царинских намета.

На тај начин одричемо се великог тржишта где је наша роба конкурентна а итекако ћемо осетити последице на медјународном плану јер се овај режим одриче Русије као нашег савезника и силе заштитнице.

Српска радикална странка је и куће захтевала одговор од Вучића шта је ћаскао с Тачијем и шта му је обећао?

Данас добијамо одговор на то питање од Брнабићке, а то је признавање независног Косова. Као амерички човек, Брнабичка је управо америчкој агенцији о питању проблема на Косову и Метохији изнела став Владе да од Приштине очекује неки степен аутономије Србима који живе на северу КиМ а да ће на самом крају разговора са Тачијем бити одлучено о питању статуса јужне српске покрајине.

То управо значи, на оно што упозоравамо годинама, да су преговори у Бриселу фарса и да ће ЕУ у једном тренутку да затражи од Србије да се решава питање статуса КиМ. Данашња изјава Брнабикке је показатељ зашто се Вучић померио са места премијера и уступио овој персони, која већ 15 година ради за америчке интересе, место првог човека која је спремна да прекрши Устав Републике Србије, призна независно Косово и од братске Русије направи највећег непријатеља.