Прочитај ми чланак

ЦРНА ГОРА НА ИВИЦА ГРАЂАНСКОГ СУКОБА: Посланици ДФ ноће у Скупштини

0

Скупштина Црне Горе укинула је данас гласовима владајућих партија имунитет посланику опозиционог Демократског фронта (ДФ) Небојши Медојевићу.

Захтев тужиоца да се укине имунитет Медојевићу ради вођења кривичног поступка против њега, подржала су 42 присутна посланика, сви из владајућих клупа.

Фото: Саво Прелевић

Расправи су после вишемесечног бојкота присуствовали и посланици ДФ који су говорили оштро и уз увреде. Салу су напустили уочи гласања и саопштили да ће у скупштинском холу „сачекати хапшење“ посланика Медојевића, за које, међутим, и не постоји налог тужиоца.

Један од челника ДФ Aндрија Мандић је поновио оцену да је Црна Гора на „ивици грађанских сукоба“ и саопштио да Фронт неће прихватити „на силу наметнуту тему“ да је „криминална организација“.

“ Нисмо наивна организација кад нас неко угрожава, а сад смо врло угрожени… Ја вас молим да не пређете границу којом ће се уништити Црна Гора“, казао је Мандић.

Медојевић је поручио да су посланици донели одлуку о његовом имунитету на основу “лажи главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића.

Посланици Демократског фронта су остали до даљењег у Скупштини Црне Горе, поручујући да ће њиховог колегу Небојшу Медојевића бранити од свих. (Курир.рс/Бета)