СТАЉИН ЈЕ ХИТЛЕРА могао поразити и без помоћи савезника?

44

Иако је данас међу становништвом западне Еуропе и Сједињених Држава распрострањено мишљење да су нацифашистичке и колаборационистичке снаге у Другом светском рату поразили Aмериканци и Британци, док их само око 20% сматра да је за побједу заслужна Црвена армија, након рата је владало другачије уверење.

Наиме, Француски институт за истраживање јавног мнијења (ИФОП) у Француској је у годинама 1945., 1994. и 2004. Провео анкете које откривају како је јавност еволуирала током времена и промијенила мишљење о томе која је земља најзаслужнија за пораз нацистичке Њемачке у Другом светском рату.

Ова студија коју је провео француски институт ИФОП показује колико се током наведеног времена разликовала перцепција испитаника.

У мају 1945. је 57% француског становништва одговорило да је СССР најзаслужнији за пораз немачког нацизма. Међутим, тај се однос преокренуо након анкете у мају 1994. године, када су СAД заузеле мјесто Советског Савеза, а 2004. је више од пола испитаника Aмериканце сматрало за ослободитеље, Велику Британију 16%, а Црвену Aрмију је прије десетак година само 20% Француза сматрало за најзаслужнију силу која је довела до слома Хитлерове Њемачке.

ФОТО – Промена перцепције о победницима у Другом светском рату у Француској од 1945. до 2004.

Стаљин је Хитлера је могао победити и без помоћи савезника?

Советски Савез је могао победити нацистичку Немачку и без помоћи савезника, извијестио британски лист „Тајмс”, који наводи како у то верује 63% Руса. Осим тога, „Тајмс” наводи како велики део становништва у Русији верује да је главни узрок монструозних губитака међу Советима изненадни напад В+Немачке, а не њена војна и технолошка супериорност.

Совети су се могли носити с нацистичком Немачком и без помоћи савезника, пише „Тајмс”, који је интервуирао стручњаке руског социолошког Левада Центра.

Две трећине испитаника позитивно оцењује водство Стаљина током Другог светског рата, унаточ великим губицима које је претрпио Советски Савез. 36% Руса је рекло како су губици на советској страни већи него немачки зато што се Хитлер одлучио на “изненадни напад “, а 24% држи да је разлог била ” војне и техничка надмоћ Немачке “.

Само 12% је рекло да је смрт 27 милиона советских грађана криво “стаљинистичко водство, које је деловало без обзира на жртве”. Занимљиво је да је 1997. године као одговор на исто питање ову опцију одабрало 34% испитаника.

Британски историчар Aнтонy Бивор је рекао за „Тајмс” „како је пропаганда Кремља одговорна за увеличавање Стаљинове улогу у рату”. Према британском историчару, Советски Савез не би побиједио у рату без помоћи савезника.

„Савезничка бомбардирања Немачке и велика америчка помоћ Советском Савезу су били потребни Москви за побједу”, додао је Aнтонy Бивор.

Међутим, према другом британском историчару, Максу Хестингсу, који је написао низ књига о Другом светском рату, тако висок број страдалих у Советском Савезу је последица чињенице “што су од 1941. до 1944. године западни савезници цинично оставили СССР да се сам бори против Немаца”.

Макс Хестингс сматра “како је Советски Савез могао добили рат и без помоћи савезника, јер је немачка економија била много слабије него што се мислило, али би за побједу требало пуно више времена, а губици међу Советима би били још већи”.

 • Аца Тодоровић

  Стаљина су јевреји поставили на власт исто као и Хитлера.
  Нажалост народ од пантивека узима здраво за готово и не размишља како један сликар из Граца, који није успео да упише ни један факултет, постане вођа Трећег Рајха, или како један банкарски службеник дође из баш из америке и постане председник Југославије.
  Иза бољшевуичке власти у Русији и иза фашистичке власти у немачкој стајали су једни те исти владари, који су наредили Хитлеру и Стаљину да потпишу уговор о међусобном ненападању, да би Стаљин имао изговор зашто није спремио одбрану Русије и руског народа.
  Чак је и Тито обавестио Стаљина,да ће бити нападнут, јер Тито који је био обичан шпијун, није знао да је Стаљин у договору са хитлером, због чега је Хитлер расписао потерницу за Титом.
  Захваљујући договору између Хитлера и Стаљина, јевреји су остврили свој план и ликвидирано је 27 милиона Руса, што је 4 пута више него јевреја.
  Циљ другог, као и првог светског рата није било територијално освајање, него уништење народа, нарочито православног народа.
  Страдања Руса било било далеко веће, да Бог не пусти дожд и да се Немци не десетковаше и не оставише возила у блату. Немачки војници су били изморени, јер су морали кроз блато да гурају камионе и друга возила. Оно мало изнемоглих немачких војника, које је дошло пред Москву нису могли озбиљније да се нападну Русе .
  Тек кад су Руси кренули у контра-офанзиву, американци и лажни савезници су се искрцали да сва слава не би отишла Русима.
  После другог светског рата, само је дошло до наводне поделе, а и истоком и западом владали су и још увек владају Јевреји ционисти и масони.

  • Zelimir

   Мислиш Хазари владају?

  • Аца Тодоровић

   Не мислим већ тврдим да Јевреји владају.
   Хазари, лажни жидови и тамо неки други Јевреји су само лукава измишљотина да се сакрије, да Јевреји владају светом.
   Да ли је Арие Ливни хазар, који је саветник Додику?
   Арије Ливни је Јевреј рођен у Будимпешти, а одрастао у Новом Саду, ожењен Београћанком, а од 1956 године живи у Израелу?
   Какве он везе има са Републиком Српском, осим што су га јевреји додели Додику?
   Ово је чист пример да планетом Земљом владају Јевреји, а не неки измишљени Хазари или лажни жидови.
   Постоји мали део Јевреја, који не признаје државу Израел и ограђује се од понашања Јевреја циониста. Не знам колико су ти Јевреји искрени, нећу да грешим душу и да причам у нешто што нисам сигуран.
   Међутим јасна је ствар, да Земљом владају Јевреји ционисти којима већина Јевреја помаже да остваре своје циљеве. Само двадесетак јеврејских породица се налази у врху светских владара, али они ништа не би урадили да им није осталих Јевреја широм света који им помажу. Скоро сваке Јеврејске банке и филијале, фабрика и фирми је директор Јевреј.
   Ови данашњи Јевреји који владају светом, нису никакви Хазари већ део Јевреја који су протерани из Египта због своје злобе и неморала.

   „Најстарија предања Јевреја почињу са створењем света. Одиста је значајно по јеврејски морал, да ми у тим предањима налазимо како већ први људи греше, њихови се синови убијају, а даљи су нараштаји искварени, да Бог напушта на њих једаред потоп а затим „ватрену кишу“. Ето како цртају Јевреји морал својих најстаријих предака; такав морал налазимо ми код њих и у доцнија времена, која већ упознаје и расветљује хисторија.

   Па како је постао тај хрђави, јединствено хрђави морал код Јевреја? Ми смо се дуго мучили о решењу тог питања, и ево износимо га.

   Најстарија јеврејска народна предања, њихова хисторија и данашња статистика дата показују нам, да су се Јевреји од свију народа највећа намножавали, па се и данас тако намножавају. Нама изгледа да је то њихово неприродно намножавање било први узрок њихове покварености. Вероватно је бар, да је код Јевреја још у најстарије доба наступала она околносг, коју околност енглески национални економ Малтус, данаске Европи прориче. Намножавање људства било је код Јевреја јаче и наглије, него намножавање производња и средства за живот. А где то наступи, тамо мора наступити зверска борба за опстанак – отимање. Та је околност по нашем мишљењу произвела код Јевреја – разврат. Коме се ово тумачење не допада, тај нека тражи друго, али то тек нико не може порећи, да је живот у Јевреја све од најстаријих времена био необично – покварен. И та покварсност, тај разврат је узрок, те је још у најстарија времена поникао антисемитизам, протујеврејство.

   Египатски фараони били су прве антисемите. Јевреји су били у Египту политички подјармљени, и из тога се може већ закључити, да им није било лако. Али су Египћани са Јеврејима много горе поступали, него са осталим народима који беху подјармљени.

   Познато је, да је Фараон једаред заповедио, да се сва јеврејска деца, мушкарци, баце у воду. Но доцније је ишао још даље, те да би се отресао свију Јевреја, изгонио их је из своје државе. Јевреји веле, да их је пустио на слободу, но то је невероватно. Да их је „пустио на слободу“ из пријатељства, он не би био пре тога покушавао, да јеврејску мушкадију – подави.

   Па зашто су Јевреји протерани из Египта? То се најбоље види из доцнијих догађаја. – По исказу свију хисторика, били су Јевреји после исхода из Египта тако покварени, да њихов вођа и пророк Мојсеј није имао куражи, да их одмах води у обетовану земљу, и да с тим нараштајем оснује нову државу. Него је он за 38 година водио Јевреје по пустињи, водио их је около брега, а то с тога, да дочека смрт старог поквареног нараштаја, и да са новим, бољим прираштајем, отпочне стварање нове државе.

   Десет заповеди Божији, које је Мојсеј скинуо са горе синајске, и у којима се вели, шта све Јевреји не треба да чине, показују јасно, шта су у оно доба они одиста чинили“
   Ово је цитат из књиге „Јеврејско питање“ од Јаше Томића, коју је написао 1884г
   http://srpski.narod.ru/tomic.htm

  • Zelimir

   Jesi li cuo za Hazarski kaganat?

  • Аца Тодоровић

   Јеси ли ти чуо за репиле и ванземаљце? То ти је иста прича и са Хазарима.Свашта ће Јевреј измислити, само да докажу да они не стоје иза сваког зла на Земљи.
   По чијој историји и којим историчарима постајао Каганат? По оним историчарима који тврде да су Срби пореклом совени а шиптари пореклом некаквих Илира. Нема пуно доказа да је постојала ни Византија а камоли Хазарски Каганат, и дфа је постојао Каганат, њени становници би могли бити само Јевреји.
   На интернету може се наћи пуно снимака на којима се наводно амерички председници и генерали трансформишу у рептиле. Све је то фотомонтажа да би се сакртила истина да Земљом владају Јевреји.
   У протоколима сионских сатаниста пише “ У савременој неодлучности свих власти, наша власт(власт Јевреја) ће бити не оборива, у поређењу са другим, јер ће бити невидљива…. Зато они измишљају репиле, ванземаљце, хазаре, да би сакрили ко стварно Влада Земљом, јер ако се открије ко Влада Земљом, јевреји неће моћи да постављају своје слуге на власт у свим државама.
   Да ли су и Хазари разапели Исуса, или су то урадили Јевреји и Римљани (данашњи Ватикан)
   Јевреји су због свог неморала протеравани где год су били.
   Протеравани су из Шпаније и Португалије. Млетачки трговци су били Јевреји који на крају у 16 веку протерани у Енглеску, где су напокон успели да завладају целом државом Енглеском. После Енглеске, освојили су америку после ликвидирања два америчка председника који нису хтели да раде за њих.
   Можемо ми народе да делимо на ове и на оне, али Јевреји су Јевреји, Срби су Срби итд. Једино на Јевреје који владају светом, можеш исто гледати као на Србе који су се одвојили од Бога и вере, само што су се Јевреји од самог свог постанка одвојили од Бога и створили своју веру која одговара њиховом неморалу.

  • Комесар I Тимочког батаљона

   Ако се не варам, енглеска краљевска породица вуче порекло од Хоенцолера, Млетачки трговци су Венецијанци/италијани колко је мени познато, и не знам ко их је то и одакле протерао…

  • Zelimir

   Jeli se salis ili ozbiljno mislis kada kazes da ne postoji puno dokaza da je postojala Vizantija a kamoli Hazarski kaganat?

  • Аца Тодоровић

   Сигурно је постојала држава на територији коју данас историчари називају Византија, али је питање је да ли се та држава заиста звала Византија и ко су били њени владари и становници.
   Наше историјске списе су спалили и отели а намећу нам историју у којој пише да су Јевреји изабран народ а да они који чине зло на Земљи, нису Јевреји него тамо неки други Јевреји или Хазари или рептили.
   Док се се Земљани не ослободе јудео-јеврејске владвине, неће се знати ни да ли је Земља округла или равна, нити ће се знати права историја.
   Историја која се данас изучава иде у прилог Јеврејима, па тако иде им у прилог и Хазарски каганат.
   За Јевреје би данас најбоље било да Јевреји-ционисти нису Јевреји, него Хазари из неког каганата.
   Али можеш пронаћи списак да су сви министри у СССР-у, од Лењина до Јељцина били Јевреји, а и данас је више од половине министара у РФ јеврејског порекло. Јесу ли они сви Хазари?. Јесу ли Хазари директори Јеврејских банака поп целом свету. Колико данас Јевреја има у ционистичком систему, не би могло да стане ни у десет каганата.
   Док се не ослободимо јудео-јеврејске владавине имаћемо само лажи и полуистине, а правој истини можемо само да нагађамо.

  • Комесар I Тимочког батаљона

   Значи сад и Додиком управљају јевреји?

  • Комесар I Тимочког батаљона

   Прво и прво, јевреји немају никакве везе са Стаљином и влашћу Бољшевика, друго, јевреји своји план нису остварили, Русе нису уништили, нитиће икада. Друго, колко ја знам, ниједан православни народ у историји није уништен, а пагански/староседелачки јесу…

 • grebak grebić

  Тотално непознавање историјских чињеница!!! Укратко: Стаљин је ОЧИСТИО своју армију од најспособнијих генерала и Маршала Тухачевског 1934. Зауставио је производњу Каћуша и дочекао Хитлера са 32 каћуше, уместо 1032. Дакле, Стаљинград није случајност. Швабе су ишле кроз Русију као миш кроз сир. Да није било осталих фронтова, Русија би била покорена у кратком року. Застој Шваба је омогућио Стаљину да се конслидије, производи већи број каћуша и тек тада крене у озбиљан напад.
  Незнање је најгоре те се тако манипулише са свим и свачим.

  • Комесар I Тимочког батаљона

   Гомила глупости

 • моћни Ђоле Јанговић

  Златановићу, ово ваше „превођење“ са рвацког је богу плакати! „Совјети“ су СовЈети а не „Совети“ и на српском и на рвацком и на срБском!
  Ти клинци који ти то раде боље да растежу и натежу кожицу или да се увате озбиљног читања литературе, белетристике и Правописа.
  Или најбоље да их отпустиш и просто копираш текстове са хрватских портала. Још нисмо сасвим полудели од Фарме и Парења, па да не знамо читати ијекавску варијанту српског језика…

 • Херцеговина

  Ово ти је исто ка ,,анкете,, у касаби код великомуслЕманских митомана: 1945, Крај другог свјетског рата: Срби били партизани антифашисти 90%, а муслЕмани 10%.
  Данас : Крај другог свјетског рата:
  МуслЕмани партизани антифашисти 90%, а они Анамо Власи погани Ћетници 90%:)

  • djole

   Sta ce ti muslimani i katolici kad imas Mocnog Djoleta koji tvrdi da Licani, Kordunasi i Banijci nisu Srbi……dovoljne su socke rode…..najveca posast Rusa i Srba.

  • Херцеговина

   На којој теми? Стави да бацим поглед.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Не иде му надлајавање са моћним Ђолетом, па би фалични рвоје да проба са старим ватиканским специјалом: Србе на Србе…:))
   Ал га јеебе материјални доказ…хахахахаха…
   Не мож’ да нађе „инкриминисању радњу“ у материјалном доказу..:)))
   Е, будале браћо рођена…

  • djole

   Na praznik Vidovdan -smemo li da slavimo, ali nije bitno, ce da pobrise. Bednik. Ali kao sta rekoh, dace Bog da se sretnemo. Pa ce da objasni

  • моћни Ђоле Јанговић

   Ништа ја не бришем милу ли ти мајку усташку!!!
   Брисао сам вас преко нишана, и опет ће ако буде среће….:)

  • grebak grebić

   БРАВО ЂОЛЕ -МИРОЂИЈО!

  • Zelimir

   Није то Србин него потурчењак или ватикански испрдак. Прави Србин никада неће рећи, тако говоре само балије и ватикански испрдци.

 • Комесар I Тимочког батаљона

  Итекако!