Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ У СКУПШТИНИ: Маја Гојковић одузела реч посланику Двери јер је превисок!?

0

Скупштина Србије наставила је данас расправу о избору нове Владе, чији кључни приоритети ће, према речима мандатарке Ане Брнабић, бити дигитализација, образовање и економски развој; са друге стране о Косову и Метохије се не расправља.

За реч се током расправе јавио посланик Двери Срђан Ного, али му председавајућа Маја Гојковић није укључила микрофон. Неколико минута његово излагање није излазило у етар, а када су се Ного и председник Покрета Двери Бошко Обрадовић побунили уз повике да је реч о цензури, председница Скупштине им је узвратила констатацијом „да се у преносу на РТС све чује“?!

„Микрофон Вам нико није искључио. Рекла сам Вам да сте много високи и да Вас зато не чујемо. Немојте да вичете на мене“, узвратила је Гојковићева и поново му одузела реч.

Такође, посланица Клуба самосталних посланика Мариника Тепић рекламирала је повреду Пословника о раду, истакавши да је председавајућа Маја Гојковић дужна да упозори Брнабићеву да не сме да „вређа Народну скупштину изношењем нетачних или полутачних информација“, на шта јој је Гојковићева одузела реч са образложењем да је „то реплика, а не повреда Пословника“ и скратила посланичкој групи време излагања за један минут.

СРС: Апсурдно да Јединствена Србије не подржава владу

Посланик Српске радикалне странке (СРС) Миљан Дамјановић оценио је данас да је “апсурдно” што једна од владајућих странака Јединствена Србија неће гласати за избор мандатарке Ане Брнабић и владу уз образложење да то не значи да не подржава Александра Вучића.

Дамјановић је упитао како је могуће да се у расправи о мандатару Ани Брнабић и Влади Србије говори о председнику државе (Александру Вучићу), оценивши да је то доказ да се Вучић није одрекао своје “моћи владавине над целом државом”.

 

“Данас у владајућој већини влада политичка импотенција и Александар Вучић у потпуности влада Србијом”, истакао је он.

Он је поновио да СРС неће подржати владу, критикујући мандатарку што је у свом експозеу 167 пута поменула дигитализацију, а да је тек по једна реч била о Косову, Русији, наталитету, породици.