Прочитај ми чланак

ШПАНЦИ ЈАКИ КАО ЗЕМЉА, браћа Гасол на Европском првенству

0

Кошаркашки савез Шпаније објавио прелиминарни списак путника на Европско првенство.

Шпанска кошаркашка федерација објавила је данас прелиминарни списак путника за Европско првенство које ће се одржати у четири земље од 31. августа до 17. септембра.
Директор репрезентације БИХ: Смешно је ово што Нуркић ради!

Foto: Printscreen/Youtube

Репрезентација Шпаније са правом се котира као главни фаворит за освајање Еуробаскета пошто се очекује да за турнир готово сигурно буду позвани браћа Гасол, Рики Рубио, Серхио Родригез, Серхио Љуљ, Алекс Абринес, Фернандо Сан Еметерио, браћа Ернангомез, Никола Миротић и Хуан Карлос Наваро. Ови играчи ће се окупити и почети са тренинзима 28. јула.

Што се тиче осталих путника на Еуробаскет, за њих ће се од 16. до 23. јула борити Пау Рибас, Пијер Ориола, Жоан Састр, Гиљем Вивес, Дани Диез, Ћави Рабаседа, Алберто Абалде, Илмане Диоп, Вицтор Артеага, Qуино Цолом, Алберто Диаз, Јаиме Фернандез, Руден Гуерреро, Нацхо Лловет, Ориол Паули, и Себас Саинз. Очекује се да ови играчи буду већином коришћени за предстојеће квалификације за Светско првенство 2019. у Кини када ће имати прилику да покажу више што умеју и заслуже позив за завршни турнир.

Од познатијих имена која ће пропустити предстојеће Европско првенство ту су пре свега Хуан Мануел Калдерон који се пензионисао, Руди Фернандез и Фелипе Рејес који желе да се одморе за то време и повређени Виктор Клавер. Серж Ибака ће можда касније бити придодат репрезентацији као натурализовани играч.