Прочитај ми чланак

САМО У СРБИЈИ: Геј мандатарка на Видовдан чита експозе, а у њему пише…

0

Скупштина Србије почеће данас седницу о избору Владе Србије која ће са Aном Брнабић на челу имати 22 члана. Седница је заказана за 10 часова.

Брнабић је предложила 18 ресорних министара и три министра без портфеља. Међу њима су и четири потпредседника Владе. Рок за избор владе је 30. јун у поноћ. За избор нове Владе потребно је да гласа 126 посланика од 250 колико има Скупштина Србије.

На данашњој седници мандатарка за састав нове Владе Aна Брнабић посланицима ће прочитати свој експозе.

Према сазањима „вечерњих новости“ у њему пише, између осталог, да су образовање и дигитализација међу приоритетним задацима нове владе. Брнабићева ће обећати да ће радити на томе да поврати поверење јавности у образовни систем.

„Влада коју ће водити радиће на томе да Србија буде друштво које пружа једнаке шансе свим својим грађанима, а један од кључних приоритета је образовање. Цео тим који ћу предводити радиће на томе да се поврати поверење јавности у образовни систем,“ стоји у експозеу мандатарке.

Влада Србије, како износи, радиће на унапређењу образовног система, што значи да ће подстицати аналитички начин размишљања, усмерен на решавање проблема и проналажење решења. Влада ће радити на томе да младе генерације учимо да не одустају на првој препреци, већ да се боре за идеје, послове, да верују у себе и иду у сусрет својим амбицијама.

„Радићу и на повећању доступности образовања, модернизацији наставних планова и програма, као и на креирању образовног система према потребама друштва и економије и цео тим који ћу предводити радиће на томе да се поврати поверење јавности у образовни систем“, стоји у експозеу у који су „Вечерње новости“ имале увид.

Образовање треба да подстиче иновације, предузетништво и обезбеђује младима потребне вештине да би били спремни за време у коме живимо, закључује она.

Брнабић ће у екпозеу истаћи и да дигитализација отвара нове могућности за квалитетнији живот грађана кроз већи број услуга, јефтиније услуге, доступније информације и знање, повезивање међу људима.

Повећаће се, како износи, ефикасност, смањити трошкови и креирати нова вредност у скоро свим областима живота и рада. „Дигитализација је више од ИТ индустрије, јер укључује све привредне гране и омогућава развој читавог друштва,“ стоји у експозеу будуће премијерке.

Мој досадашњи мото рада да у „државу треба увести ред, а здрав разум у државну управу“ остаје моја идеја водиља и као председнице Владе Србије, закључује Брнабић, преносе „Новости“.