Прочитај ми чланак

Новак сигуран у првом мечу на трави

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић успешно је стартовао сезону на трави победом у првом колу турнира у Истборну над Васеком Поспишилом – 6:4, 6:3.

Ђоковић је у дуелу који је трајао два дана, пошто је због кише одложен у уторак, одиграо без превише осцилација и направио добру увертиру за наставак турнира, али и предстојећи Вимблдон.

Завршио је посао за мање од сат и по времена и сада чека победника меча у којем се састају Доналд Јанг – Џеред Доналдсон.

Новак је одлучио да први пут после 2010. године наступи на турниру пре Вимблдона, а разлог је слаба форма у којој се налази од почетка сезоне. Међутим, сада није било проблема, па је по повратку на терен (у уторак одигран само један гем) држао конце у својим рукама.

Први сет обележили су сјајни сервиси Поспишила, који се тим ударцем извлачио у неколико наврата. У томе није успео у 10. гему, када је Ђоковић са два добра ритерна трасирао пут ка брејку и вођству у сетовима.

Са игром „гем за гем“ настављено је до резултата 3:2 и управо је пети гем другог сета био кључни. Новак је извукао готово изгубљени гем, добио је два поена у којима је ривал само требало да зада последњи ударац и, очекивано, потом направио брејк, а онда и стигао до коначног тријумфа.

Турнир у Истборну игра се за наградни фонд од 635.660 долара, а Вимблдон је на програму од 3. до 16. јула.