Прочитај ми чланак

МНОГИ СЕ СМЕЈУ МУРИЊУ ЗБОГ КУПОВИНЕ МАТИЋА, али ево зашто ће Србин донети титулу!

0

Португалац ће од Матића сасвим сигурно добити оно због чега га је довео. Вероватно титулу...

Смеју се… Кажу да Манчестер јунајтед прави грешку што даје око 45 милиона евра за Немању Матића. И даље се смеју…али очигледно нису свесни да је српски репрезентативац управо та карика која недостаје Жозеу Мурињу да би освојио титулу са Црвеним ђаволима следеће сезоне.

A они који се смеју су навијачи Челсија који своје ”задовољство” овим трансфером шире по друштвеним мрежама не знајући шта Јунајтед добија доласком Матића.

За Муриња и Јунајтед новац није проблем. Могли су да плате и Ерика Дајера и Рађу Најнголана, који су наводно биле опције пре Матића, али је проблем то што њих двојица немају дозволу Тотенхема и Роме да напусте клуб.

Најаве око доласка Матића на Олд Трафорд (остали су само лекарски прегледи) су ”најлепша музика и Погбине уши.”  Зашто? Зато што ће напокон моћи да покаже због чега га је Јунајтед платио 100 милиона евра Јувентусу.

Јер, Матић ће бити кључан играч за сјајну игру Погбе која се очекује следеће сезоне. Француз ће се напокон вратити на своју праву позицију у формацији 4-3-3. Сада ће имати ко да му чува леђа. И њему и Ерери који ће бити стационирани испред Матића у тој формацији.

Покушавао је то Мурињо на почетку са Кериком позади, али године су учиниле своје и Керик више није она ”муња” коју смо гледали код Aлекса Фергусона.

За разлику од садашњег Керика, Матић ће физички доминирати на начин на који времешни Енглез није био у стању да се избори. A поред тога, Мурињо ће у Србину добити играча који је тактички сјајан и који ће у сваком тренутку моћи да изнесе лопту напред.

Матићева интелигенција на средини терена омогућиће Ерери да игра доста напредније по десној страни, док ће Погба добити већи средину по левој. Будите сигурни – очекујте много већи број његових голова следеће сезоне. Поготово када с леве стране пребаци лопту на десну ногу…

За Челсијеву титулу 2015. године Матић је био један од најзаслужнијих. Прошле сезоне није имао такву улогу јер је у Контеов тим стигао Н’Голо Канте, али далеко од тога да бројке нису биле сјајне када се подвукла линија.

– Чудно ми је што је Конте допустио да ојача Манчестер јунајтед, ривала за титулу. То би могло да му се освети и плашим се да ће се кајати због тога. Матић је изузетно добро играо прошле сезоне, а у неким мечевима је доносио превагу – рекао је Марио Мелкиот, бивши играч Челсија и репрезентације Холандије.

На 35 мечева за Плавце прошле сезоне, Матић је имао 73 одсто победничких стартова. Такође, уписао је 1.865 тачних пасова, створио 26 шанси за свој тим од којих су седам биле директне асистенције.

У Премијер лиги је постигао само један гол, онај против Мидлсброа, док је у оквиру ФA Купа затресао мрежу Тотенхема на невероватан начин. Свакако један од најбољих голова у сезони.

– Ја нисам гол машина. Знам да је моја позиција на терену дефанзивни везиста, али сваки пут када ми се укаже прилика да постигнем гол ја ћу се трудити да је искористим – рекао је Матић после тог гола Мидлсброу.

Наравно, Мурињо од њега не очекује голове, али ће сасвим сигурно добити оно због чега га је довео. Вероватно титулу…