Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Ана – Ивица Вучић – премијер по мери Тонија Блера

0

Коначно је остварена идеја Вучићевог саветника и ратног злочинца Тонија Блера да у Србији уведе свој систем контроле рада Владе и да Ана Брнабић координира радом свих министарстава у Влади Републике Србије.

 

Својевремено је Слободан Милошевић испоручен Хашком трибуналу на Видовдан, а ово што се овде данас дешава је ново понижење српског народа на наш највећи национални празник.   

Основна превара која се налази у темељу нове Владе Републике Србије је да је ово Влада којој је на челу Ана Брнабић. То није тачно: ово је четврта Влада Александра Вучића. Прву је формално водио Ивица Дачић од 2012-2014, док је суштински премијер био први потпредседник Владе Александар Вучић, у то време познатији као ППВ. Другу и трећу је водио Вучић лично од 2014-2016, и у ових последњих неколико месеци пре него што је побегао са места председника Владе. Јер, ако неко као мандатар за састав Владе одржи седам сати дуг експозе и обећа низ епохалних успеха до 2020. године, а онда после неколико месеци напусти то место – онда се то не може другачије окарактерисати него као кукавичлук и бежање од одговорности за неиспуњавање предизборних обећања и заклањање, скривање иза неког друго ко ће доћи на место премијера, у овом случају иза Ане Брнабић. Ријалити шоу Александра Вучића се наставља.

Поставља се питање зашто је нови председник предложио Ану Брнабић да замаскира чињеницу да је он и даље на челу Владе Републике Србије и зашто је она прихватила да у томе учествује, јер не заборавите, Александар Вучић није ни председник ни премијер, он је још увек само министар информисања, пропаганде и страха.

Александар Вучић

Када Вас је Александар Вучић предложио за мандара он је имао у виду апсолутно само како ће на то реаговати западна јавност. Ви сте још један његов маркетиншки трик. Није га уопште занимало шта о томе мисли српски народ и други грађани који живе у Србији, а који поштују породичне вредности. Вучићу је било битно да цео свет пренесе да су Срби за премијера по први пут добили жену, Хрватицу и лезбејку. Вучић жели са Вама, госпођице Брнабић, да опере своју прљаву биографију из прошлости, да се изнова додвори западним центрима моћи и да на тај начин сакрије праву природу своје власти. Александар Вучић је уцењен и на овај начин покушава да се извуче. И Ви му у томе помажете – и то ће бити Ваша највећа одговорност.

Кренимо редом:

1. Жена која се не бави кључним женским темама у Србији

Поздрављамо и немамо ништа против да жена дође на чело Србије. Жене су данас бољи део нашег друштва: вредније су, посвећеније, оданије. Уосталом, није жена издала Косово и Метохију него мушкарци: Ивица Дачић, Александар Вучић, Томислав Николић, Александар Вулин, Марко Ђурић… Потребно нам је више жена у политици и на челу државе. Међутим, не видим у Вашем експозеу нити једну реч која би на прави начин почела да решава праве проблеме жена у Србији: како је могуће да жене добију отказ када остану у другом стању, зашто уопште не могу да се запосле јер планирају породицу, како да ускладе мајчинство са пословном каријером, зашто све више обољевају од најтежих болести (200 жена оболелих од рака отпуштено је са посла само од почетка 2017. године), како да се покрене женско предузетништво или помогне живот жена на селу… Дакле, Ви нисте доведени да решавате проблеме жена у Србији, Ваша улога је нешто сасвим друго.

 

Ана Брнабић

2. Aгент западног интереса

Било би интересантно видети како би изгледао избор председника Владе макар само делимично српског порекла у Хрватској. Ми тај проблем шовинизма – хвала Богу –  немамо, али имамо проблем да на челу Владе буде неко ко није српски родољуб, ко не заступе српске националне и државне интересе. Ми не знамо Ваше ставове о КиМ, НАТО, Сребреници, Хагу, али знамо да цео живот радите за америчке фирме и америчке невладине организације. Да ли је то оно што Вас препоручује за премијера? Да ли ћете на месту председника Владе Србије наставити да заступате америчке интересе? За кога Ви уопште радите? Какве везе имате са масонима, с обзиром да су Вам најмање два масона министри? Да ли је Александар Вучић уопште могао да бира кога ће предложити за мандатара, или му је издиктирано Ваше име? Да ли Александар Вучић није завршио све послове које је обећао када га је Запад довео на власт, па ћете Ви то одрадити брже, јаче и боље? Што би рекао легендарни Бата Стојковић у култном филму „Ко то тамо певаˮ: „Пустите мене, ја сам бржи и спретнијиˮ – да водите Србију у ЕУ и НАТО, да уведете санкције Русији, да потпишете независност Косова, да распродате преостала природна и привредна богатства Србије. Кажу да имате одличне односе са ММФ-ом? Да ли је то још једна препорука за Ваш ангажман – што сервилнији и понизнији однос према овом планетарном зеленашу и пљачкашу?

Поменули сте живот Срба на КиМ, али не и којој држави они живе и шта ћете Ви учинити за очување КиМ у саставу Републике Србије.

У праву је Владимир Ђукановић када је у недавном интервјуу „Политициˮ рекао да је Вучић предложио Ану Брнабић да би „значајно тампонирао притиске и са Запада и оне које иначе имамо на унутрашњој политичкој сцени – у смислу да отупљује критике либералне опозицијеˮ. Ако сам добро разумео некадашњег ватреног радикала, а садашњег фанатичног напредњака Ђукановића, Ана Брнабић је предложена да би се угодило Западу и Чедомиру Јовановићу и Другој Србији, према којима Вучић има посебне наклоности.

Политика Владе на челу са Аном Брнабић може бити само још више пропазадна, што подразумева даљи наставак и продубљивање колонијалног положаја у коме се наша држава налази према ЕУ, ММФ-у и НАТО.

3.  Лезбејка

Ако је најважнија вест на светским медијима да је Србија добила првог геј премијера у југоисточној Европи – онда то најбоље говори која је то главна карактеристика на основу које је Александар Вучић предложио Ану Брнабић за мандатара. Да ли је, дакле, препорука њено образовање, стручност, рад и резултат, или њено сексуално опредељење?

Промоција идеологије хомосексуализма у Србији траје већ више од две деценије, али је свој врхунац доживела у време власти Александра Вучића. Нико до ове власти није тако јако стао у заштиту геј парада и промовисања ове идеологије од наших вртића и школа до свих нивоа политике и медија. Донедавно смо имали једну – сада имамо две геј параде годишње у Београду, а од јуче сте кренули и по унутрашњости, па смо имали геј параду у Нишу. Шта је даљи план? Једна дневно, у свим нашим градовима и општинама? Шта је суштина ове идеологије: наметнути већини грађана Србије оно што је супротно њиховим породичним вредностима. На то не пристајемо, то није нормално и са тим се никада нећемо сагласити.

У ових седам дана у Србији траје СНС недеља промоције хомосексуализма. Све је почело са свечаном инаугурацијом новог председника, наставило се пропратним програмом геј параде за викенд, а завршава Вашим избором за првог геј премијера у југоисточној Европи – када? Да бисте нас до краја понизили – на Видовдан.

Ово је врхунац досадашњег пробоја, марша кроз државне институције и успеха хомосексуалног лобија у Србији на челу са Александром Вучићем. Када смо пре 10 година говорили да је геј парада само почетак упада идеологије хомосексуализма у наше друштво – многи су нам се смејали. Данас им више ништа није смешно.

Никада нисам улазио у било чију приватност. Не занима ме било чија сексуална оријентација. Немам ништа против Вас лично и Ви то добро знате, као што знате да смо увек имали коректан однос при личном сусрету и у личном опхођењу. Али ме веома интересује покушај да се нашем друштву и будућим генерацијама наметне антипородични и антихришћански систем вредности као нешто природно и нормално. То не смемо да дозволимо. Дакле, немам ништа против Вас лично, али имам све против Вашег избора за председника Владе. То је мој политички став и имам право на њега.

Не заборавимо: нико не би знао које сте Ви сексуалне оријентације нити би се ико бавио Вашом приватношћу, да то није први славодобитно обзнанио управо Ваш пријатељ Александар Вучић када Вас је представио као новог геј-министра пре годину дана и наметнуо ту тему. Ви се нисте лично аутовали, што ценим, он Вас је аутовао. Он је злоупотребио Вашу приватност у крајње ниске политичке и медијске сврхе, и тога треба да будете свесни. Он Вас је свео на сексуалну оријентацију, што је крајње понижавајуће. Очито је да сте Ви спремни да пређете преко свих понижења са његове стране и да Вам је лична амбиција или задатак важнији од тога. Једини који Вас је до сада увредио је Александар Вучић. Он ће Вас и сменити за три до шест месеци. То ће Вам бити завршна увреда.

4. Маска

Прави циљ Александра Вучића је да се сакрије иза првог геј премијера на Балкану. За све што не буде добро, за сав криминал и корупцију у његовом најближем окружењу, за све лажи, лоповлуке и преваре – изговор ће бити да је ово најмодернија Влада са највећим степеном поштовања људских права. Трагично је да Ана Брнабић свесно пристаје да буде лутка у Вучићевим рукама. Једино ако Ана Брнабић нема већи чин од Вучића у хијерархији агената страног интереса у Србији, па долази да уради све оно што овај режим још увек није завршио, годинама верно служећи интересима Запада.

5. Двоглави премијер

Већ у обраћању када је саопштио јавности да је Ана Брнабић нови мандатар, Вучић ју је понизио и обесмислио њено премијерско место рекавши да ће она бити задужена за економски, а Ивица Дачић за политички део. Ако је Вучић хтео да је постави за економска питања требало је да јој да економски министарски ресор, а ако је хтео њу за премијера треба да јој да и политички део права и одговорности. Овако је јасно да је двоглави премијер неуставна и бесмислена категорија и да то значи да премијера нећемо ни имати, односно да ће прави премијер и даље бити Вучић. Ово је повратак на 2008. и време власти Бориса Тадића: Ви сте женски Мирко Цветковић.  

Ана Брнабић

У Вашој биографији стоји да сте од 1999-2002. радили као медијски официр између институција у Великој Британији и српских прореформских партија и НВО-а, у шта спада и време бомбардовања Србије од стране НАТО пакта. Да ли знате да се та врста официрског посла у преводу на српски језик зове страна агентура?

Цео живот радили сте за америчке компаније и невладине организације. Да ли то значи да ћете за њих – америчке компаније и НВО – наставити да радите и на месту председника Владе Србије?

Да ли је тачно да сте, као и министар Зорана Михајловић, члан EAST-WEST BRIDGE-а, дела Трилатералне комисије и какве везе та страна организација има са српским интересима?

Очито је да и Вучић и Ви имате овај мрачни део биографије из лондонског периода, па из тога могу да закључим зашто сте Ви планирани да се нађете на челу тима за координацију свих министарстава у Влади Републике Србије, који је осмислио Вучићев саветник – осведочени ратни злочинац Тони Блер. Његов план коначно се остварио, Ви сада координирате Владом на основу савета Тонија Блера.

Признали сте да је тачно да се пред Прекршајним судом у Београду води поступак против Вас због вожње у алкохолисаном стању, али нисте да ли имате прекршајну пријаву Агенције за заштиту животне средине Министарства пољопривреде због кршења Уредбе о производном отпаду? Предлажете Министарство за заштиту животне средине, а сами сте у приватној фирми кршили еколошке законе?

Да ли је тачно да сте бранили Вучићевог кума и тадашњег директора „Електромрежаˮ Србије, Николу Петровића, од оптужби за тражење мита од стране фирме чији сте били директор? Да ли Вас је ова показана лојалност и спашавање кума лансирало у политичке воде?

Да ли је тачно да сте у блиским пријатељским односима са Синишом Малим и да сте имали заједничке фирме? Одакле знате Синишу Малог и која је природа Ваших пословних односа?

Да ли је тачно да Вам је рата за кредит за стан у центру Београда од 400 квадрата у вредности од пола милиона евра већа од плате у Влади и одакле финансирате плаћање овога кредита? Исто питање односи се на порекло имовине министара Вулина и Лончара. Зато је толико важно да коначно добијемо Закон о испитивању пореклу имовине свих политичара и тајкуна од 1990. до данас, али тог Закона већ 5 година нема, као што га нема ни у овом Вашем експозеу.

Да ли је тачно да сте новинарки која је истраживала Ваш рад у америчкој НВО и како узимате 10.000 долара локалним самоуправама у Србији да им закажете састанак са министром – на Твитеру поручили да иде да „завија сармеˮ? Јел то исправан однос према женама и истраживачком новинарству толико хваљене прве жене на челу Србије? Толико о Вашој толеранцији и женском сензибилитету.

Да ли се као учесник геј парада слажете са једним од идеолога промоције хомосексуализма у Србији Предрагом Аздејковићем који је ових дана изјавио да „пред новом Владом биће промена Устава и треба инсистирати да се из Устава избаци дефиниција брака као само уније мушкарца и жене. Влада је већ обећала да ће правно регулисати истополне заједнице посебним закономˮ? 

Ако је тачно да сте својевремено били консултант за штампу председничког кандидата Мирољуба Лабуса, да ли сте читали најновији интервју за НИН Вашег некадашњег шефа који док Ви оснивате Министарство за европске интеграције саветује да „треба стати на лопту и замрзнути преговоре са ЕУ до 2020. године, до када је ЕУ замрзла проширивањеˮ?

Да ли је, по Вашем мишљењу, нормално да после једва неколико месеци на министарском месту, на коме се нисте показали нити је било времена да докажете шта знате, тако лако прихватате место премијера, иако знате да за Вас нико није гласао нити сте икада учествовали на изборима? За годину дана као министар за државну управу и локалну самоуправу бићете упамћени по три ствари: били сте на геј паради, одузели сте део прихода локалним самоуправама да бисте још више централизовали финансије и појачали пропали републички буџет, и тако добро сте организовали систем издавања нових здравствених књижица да грађани не могу да их добију већ годину дана. Таман кад сте кренули да правите Е-управу, вољом владајуће већине овде у Скупштини Србије, Дирекција за електронску управу је угашена. Да је можда нисте однели кући? Да је не носте са собом у Кабинет председника Владе да бисте контролисали да све послове у вези са Е-управом добију Ваши амерички пријатељи и тако не само зараде, већ имају и контролу над свим базама података у Србији?

Да ли сте свесни да Вас Александра Вучић користи као алиби за сав криминал и корупцију у његовом окружењу? За све што буде лоше – Ви ћете бити изговор и Ви ћете бити жртвено јагње.

Да ли сте свесни да Ви нити сте бирали министре, нити сте обезбедили већину за формирање Владе, нити можете да контролишете председнике странака који седе у Влади, нити ће Вас ико ишта питати, већ ћете за све морати да идете Вучићу на канабе и молите за помоћ?

Како се на крају осећате као мандатар који је наметнут супротно вољи већине грађане Србије?

Избором Ане Брнабић за мандатара-премијера у Србији очигледно је да не постоји дискриминација LGBTQ популације од стране власти и државе. Иначе, ово ново слово на крају значи: Квир -настран у сексуалним односима: педофили, зоофили, садо-мазохисти…

То што се већина народа не слаже са бројним захтевима LGBTQ активиста нас као политичаре обавезује да такав став и поштујемо. Двери не постоје да би се бавиле LGBTQ питањем, већ ради стварања државе по мери свих наших породица. Прави проблем је биографија Ане Брнабић која је очигледан представник интереса неолиберализма и страног капитала – чије су поставке у директној супротности са концептом породично оријентисаног друштва и економског патриотизма који Двери заступају. 

У експозеу, који више личи на литерални састав из средње школе, има добрих места попут залагања за подршку предузетништву, задругарства, модернизације јавне управе или увођења социјалних карти за социјално угрожене грађане.Али, зашто за 5 година власти СНС ништа од тога није урађено? И Вучић је пре годину дана на овом истом месту у свом експозеу обећао законско ограничавање продаје пољопривредног земљишта странцима, па од тога до сада није било ништа. Јасно је да ће бити настављена погрешна економска политика потпуне подршке страним компанијама коју је до сада спроводио Александар Вучић, док домаћа привреда и пољопривреда неће добити ништа. Сви сада виде да нова Влада неће имати Министарство за бригу о породици, Србима на КиМ, Србима у региону и расејању, традиционалним верским заједницама… То не интересује ни Вучића ни Ану Брнабић. У Вашем експозеу не постоји реч дијаспора и ни једну реченицу нисте посветили Србима који живе ван Србије. Али зато уводите Националну академију за стручно усавршавање у јавној управи, јер су Ваши партијски кадрови запослени у јавној управи апсолутно нестручни и неспособни.

Вашу помоћ борби против беле куге видели смо када сте за ову сврху издвојили дупло мање новца из државног буџета него за фонтану у Београду. Вашу бригу за пољопривреду видели смо када сте за комплетно задругарство, органску пољопривредну производњу и младе пољопривреднике у 4000 села и 600.000 пољопривреднх газдинстава издвојили мање него за субвенцију једној страној фирми која дође у Србију. Вашу реформу образовања видели смо када сте у наше школе увели секс-пакете и промоцију хомосексуализма. Колико бринете о безбедности видимо из Вашег плана да Србију населите мигрантима и овде направите један од највећих азилантских центара у Европи по наредби из ЕУ. Колико чувате Србију видимо из Ваше намере да продате ПКБ, Аеродром Београд, Телеком… Ваша брига о радницима најбоље се види из тога да раднике изнајмљујете на лизинг и да они у појединим страним фирмама немају апсолутно никаква радничка права.

Циљ Александра Вучића је да се сакрије иза првог геј премијера на Балкану. За све што не буде добро, за сав криминал и корупцију у његовом најближем окружењу, за све лажи, лоповлуке и преваре – изговор ће бити да је ово најмодернија Влада са највећим степеном поштовања људских права. Право питање гласи: Зашто Ана Брнабић пристаје да буде лутка, маска, фикус и икебана у Вучићевим рукама?

Наша визија Србије је „Србија по мери свих наших породица“. Са избором Ане Брнабић шаље се кристално јасна порука породицама у Србији да не могу да очекују да ће њихов положај бити унапређен на било који начин.

Како ће најодговорнија особа у држави схватити да мора да позитивно дискриминише вишедетне породице, да обезбеди повољне кредите за стицање породичног дома, да породични дом буде заштићен од банкарских дерикожа, да је породица темељ друштва и основна економска јединица, да без про-породичне политике нема решења за демографску катастрофу, када се то коси са неолибералном идеологијом чији је она следбеник?

Одбијамо да будемо политички коректни када је судбина наших породица и наше отаџбине у питању. Двери одбијају сваки покушај LGBTQ активиста да имплементирају „посебна“ права за припаднике те популације, борићемо се свим силама против измена и допуна закона које би та „права“ обезбедиле и озакониле, против одржавање параде „поноса“ (нема више потребе за указивањем на дискриминацију LGBTQ особа, зар не?), против сексуализације наше деце у основним и средњим школама и наметања LGBTQ идеологије, против тзв. родне идеологије и против одузимања фундаменталних људских права породицама у Србији.

Посебно одбацујем ставове који се могу чути из дела опозиције како је Ана Брнабић добра, а њено окружење у СНС је лоше. Ово је крајње лицемерје, јер је Ана Брнабић алиби за сва непочинства и бахатост СНС. Да ли то значи да сваки пут када Вучића и његову браћу и кумове ухватимо у криминалу и корупцији – они буду ослобођени под изговором да Србија има првог геј премијера на Балкану и тако представља лидера у остваривању људских права у југоисточној Европи. Већ чујемо превише гласова који бране Ану Брнабић и из редова власти и из редова опозиције, а заборавља се да она директно учествује у једном криминалном и корумпираном режиму, дајући алиби за лоповлук, пребијање новинара, медијски мрак и друга безакоња владајуће партије. Ана Брнабић је део тога, а не изузетак.

Ниједан гласач СНС и СПС није гласао да премијер буде Ана Брнабић, а та одлука је дефинитивно против воље већине грађана Србије. У Влади имате бивше јуловце, динкићевце, ДСС-овце, демократе, стране агенте, члана Земунског криминалног клана, вечитог министра Расима Љајића, којем је ово 10 јубиларни министарски мандат, због чега заслужује јубиларну награду, као и лажног доктора наука са Мегатренда. Посебан бисер је  Министар војни који није служио војску, који је рођен у Новом Саду, а завршио Правни факултет у Крагујевцу, и у чијој биографији не постоји период пре 2000. године. Ту је и највећа звезда прелазног рока, Бранко Ружић, који је пљувао Владу, а сада лиже то што је пљувао јер је добио фотељу која је очито била једини разлог његовог бунтовништва. Ви сте политички франкештајн, Ви сте врхунац пропалог ДОС-а, Ви сте све само не Српска Влада! Ви сте колонијална управа која влада Србијом у име Централног комитета из Брисела.  

Зато је најбоље решење да Народна скупштина одбије да изгласа поверење Ани Брнабић.  То би био прави видовдански одговор Александру Вучићу.

Бошко Обрадовић,
председник Посланичке групе Двери у Народној Скупштини Републике Србије