Прочитај ми чланак

ТИТОВА УНУКА ОДБРУСИЛА: „Да мој деда види Хрватску данас, САМ би скинуо своје …

0

Градоначелник Загреба Милан Бандић објавио је јуче да намерава да преименује Трг маршала Тита у Трг Републике Хрватске. Овај потез, како пише хрватски портал Индеx, за циљ има куповање гласова у Градском већу, а изазвао је жестоке реакције јавности. Међу онима који су се огласили поводом преименовања трга је и Саша Броз, унука Јосипа Броза Тита.

Титова унука на свом Фејсбук профилу поручила је да би њен деда „сам скинуо своју плочу с трга да види Рвацку данас“.

Foto: Kanal 5 TV / youtube

„Као прво, драги пријатељи, желим да се свима извиним, јер се они које смо бирали не баве ВАМА/НАМА него човеком који је мртав 37 година. Искрено ми је жао што је очигледно квалитет живота у метрополи мање битан од имена једног трга.

Волела бих да Вас утешим и кажем ‘ајд фала Богу скинули га’ и та ће тема бити стављена ад акта… извињавам се поново, јер знам да неће. Нажалост. Лоботомију људима не можеш да урадиш забранама, сељакањем КИПИЋА и ТРГИЋА јер види врага и жутог и црног и црвеног и зеленог… људи знају како се тај ТРГ зове и зашто. Они носталгични могу пут под ноге па да прошетају по неком од братских тргова и улица у суседству или да оду даље до Кипра, још даље до Москве или много даље до Индије.

Тито је отишао у историју?!? Оуууу јееееах одавно још дебело за свог живота и тамо ће остати сигуран од КИПИЋА и ТРГИЋА.

Верујте ми да би деда да види Рвацку данас сам своју плочу са трга скинуо. Одавно.

На крају извињавам се и због невиђеног медијског терора који сви заједно трпимо ради најважније споредне ствари на свету – а није фудбал.

А сад ….. ајмо делати!“, написала је Броз.