Прочитај ми чланак

РУСИ БИ ЕКОНОМСКУ ЗОНУ У СРБИЈИ, продаја авиона MЦ-21 преко Београда

0

Београд -- Русија је заинтересована да у Београду отвори економску зону у оквиру које би радио и центар за продају новог путничког авиона МЦ-21, сазнају Вечерње новости.

Ту идеју, како преносе извори листа, обелоданио је потпредседник руске владе Димитриј Рогозин приликом недавног сусрета са председником Србије Александром Вучићем.

From Wikimedia Commons

Wikimedia Commons

Њих двојица су разговарали о испоруци шест “мигова 29”, тенкова, транспортних авиона и борбених возила за потребе наше војске, али је гост из Москве искористио прилику да афирмише и ову прмамљиву замисао.

Према сазнањима листа, то би ускоро требало да буде тема на састанку међувладиних комисија двеју држава.

Конкретно, поменута економска зона, ако заживи, била би примамљива за инвеститоре и индустријалце са запада, који због санкција против Кремља, нису у могућности да директно тргују са Русима док би Србија, као нека врста моста између истока и запада имала своју рачуницу.

Рогозин је убеђен да би остварење идеје о економској зони учврстило не само стратешке већ и екон омске везе између две земље.

Он се нада да ће после формирања српске владе бити закључено неколико нових уговора који се директно тичу трговинске размене. Њега, како је рекао, радује податак да је испорука наших пољопривредних производа у Русију порасла за 21 одсто.