Прочитај ми чланак

НОГО: Двери нити желе нити могу да буду у коалицији са Демократском странком

0

Двери никада нису преговарали са било којим функционером Демократске странке о политичкој сарадњи, а поготову не о некаквој „једној колони на изборима“.

Немамо никакав разлог да се љутимо, јер никад нисмо били нити ћемо бити део „једне колоне“ са ДС-ом. Проблем видимо у активностима председника демократа, јер унапред руши могућност да се опозиција избори за фер и поштене изборе.

Двери нити желе, нити могу да буду у коалицији са Демократском странком, јер са њима не деле многе вредности, а пре свега не деле политику. Једина ствар око које можемо да разговарамо са Демократском странком јесте обезбеђивање услова за поштен изборни процес и слободу медија.

Двери се не баве опозиционим деловањем ДС, али итекако критикују период када је ова странка била на власти, и сматрамо тај период катастрофалним за државу и грађане, а ову странку одговорном за бројне криминалне афере. Главни проблем Србије је што иако ДС није на власти, њена политика се спроводи у континуитету, кроз владајућу већину предвођену СНС-ом.

 

Посланичка група Двери има коректну опозициону сарадњу са посланичком групом Демократске странке у Народној Скупштини. Међутим, нисмо успели да нађемо разлог због чега су Двери одједном предмет напада председника демократа Драгана Шутановца.

Постављам питање: зашто се Драган Шутановац одједном и ничим изазван бави Дверима? Да ли је Шутановац у служби владајућем режиму или има наредбу из Брисела да мора да брани Ану Брнабић, остаје да се види.