Прочитај ми чланак

ЧИМ НИЈЕ 101 ПОСТО КАКО АМЕРИКА КАЖЕ, ЧЕДА ПАНИЧНО ВИЧЕ: „Руси!“

0

ОВАЈ ОЈАЂЕНИ ПРОНАТОВАЦ УВЕРЕН ДА СЕ ОД ИЗМУЧЕНЕ СРБИЈЕ ПРАВИ ЦРНА РУПА НЕУТРАЛНОСТИ

„Док смо се ми, као друштво, бавили како се ко обукао на инаугурацији председника Републике и аветима ДОС-а, Руси су спровели кадровску прекомпозицију будуће владе“


„Данас је постало очигледно да је Србија немоћна да искорачи из унутрашњих, најчешће понижавајућих, сукоба, како би била способна да води независну политику у складу са интересима грађана“

        ЛИДЕР Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић оценио је данас да је Србија немоћна да се супротстави утицају Русије при формирању нове владе.

        Он је навео да је „данас постало јасно колику цену плаћамо за повлачење (бившег председника Србије) Томислава Николића, којим је (актуелни председник Александар) Вучић покушао да се приближи и региону али и Западу“.

        Јовановић је оценио да „док смо се ми, као друштво, бавили како се ко обукао на инаугурацији председника Републике и аветима ДОС-а“, Руси су „спровели кадровску прекомпозицију будуће владе“.

        Он сматра да су Руси то урадили „намећући као своја решења људе који ће бити препрека свим досадашњим и будућим настојањима да се Србија ишчупа из изолације, у коју нас Москва због својих интереса увлачи“, пренео је ЛДП.

        Јовановић је оценио да је „данас постало очигледно да је Србија немоћна да искорачи из унутрашњих, најчешће понижавајућих, сукоба, како би била способна да води независну политику у складу са интересима грађана“.

        Јовановић сматра је да су компликовани односи Запада и Русије, као и сукоби који су пратили улазак Црне Горе у NATO и криза у Македонији, „очигледно превелики притисак“ да би Србија могла данас да добије владу која ће „бити способна да јасно дефинише европску будућност земље кроз чланство у ЕУ и NATO-у“.

        „Након избора у Црној Гори, читавом друштву смо рекли да се заједно… морамо посветити одбрани европске будућности земље, да морамо бити спремни за тренутак у којем Вучић то сам неће бити у стању“, навео је он.

        Оценио је и да је „тај тренутак пред нама“ а да у њега , како је навео „улазимо оптерећени глупим поделама које су праћене ужасном неспособношћу и бесмисленом мржњом на сваком кораку“.

        Јовановић сматра да је то од Србије „направило друштво које је само себи највећи непријатељ а терет те истине носе готово сви из власти, али и многи из опозиције“.

        У ЛДП „зато нема подршке идеји да се од измучене Србије, под изговором неутралности, ствара црна рупа, нити се можемо сложити са свима који мисле да је овакво понижавање земље прихватљиво само зато што је Вучић њен председник, па ће му, пре или касније, стићи рачун који неће моћи да плати“, закључио је Чедомир Јовановић.