Прочитај ми чланак

МЕКИНРО: Пепе уништава Новака

0

Легендарни амерички тенисер Џон Мекинро сматра да је шпански гуру Пепе Имас лоше утицао на Новака Ђоковића.

Мекинро сматра да је окретање спирутуалном, те ширење мира и љубави уништило Ђоковићев убилачки инстинкт који га је красио до пре годину дана.

 

Имас је годинама у Ђоковићевом тиму, али је тек после Олимпијских игара и почетка Новаковог пада дошао у центар пажње посебно јер је почео често да се појављује у његовој ложи на турнирима.

„Можда је са емотивне стране осетио да жели да доведе некога ко жели да грли људе. То се не мора нужно подударати са инстинктом убице. То не значи да га је одмах изгубио, али не желиш да будеш у ситуацији где је све мир и љубав, а онда мораш стати некоме на главу на такмичењу“, сликовито је рекао Мекинро.

У последњих годину дана Ђоковић после победе скупља руке на срце и онда их испружа ка публици. За неке је то гест љубави, бриге и саосећања.

„Претпостављам да је у питању процес који је у току. Али то је комбинација ствари, без обзира што се дешавају ван терена. Имао је повреду пре годину дана, пад, а то је утицало на ову ситуацију. Верујем да ће бити боље“, сматра Американац.

Ђоковић је годинама био доминантан, па је његов актуелни пад покренуо питање да ли је спреман да напусти тенис. Посебно што ће у августу други пут постати отац.

У децембру се разишао са тренером Борисом Бекером, потом отпустио цео стручни штаб, али шок терапија није донела побољшање. Поражен је у другој рунди Аустралијен опена, потом два пута од Ника Кирјоса у низу у Акапулку и Индијан Велсу, да би га после разбиле нове наде Александар Зверев у Риму и Доминик Тим на Ролан Гаросу.

„Мораћемо сагледати ово за неколико година. Прерано је да кажемо: Невероватно! Има 30, а причали смо како ће престићи Федерера по броју Грен слемова пре само годину дана. Или бар Надала. Нико није сигуран шта је тачно проблем“, сматра Мекинро.

Ђоковић је у Паризу прву недељу сарађивао са Андреом Агасијем, а још се чека потврда да ли ће му Американац бити тренер и на Вимблдону. На Истборну на којем ће наступити ове недеље ће бити без тренера.

Многи сматрају да ће можда попут Федерера направити кратку паузу на Туру, то је Швајцарац урадио прошле године, па је ове успоставио своју доминацију. Мекинро сматра да ако се то догоди, биће после УС опена у септембру.

„Мислим да је сигурно рећи да је теже остати него постати први на свету. Момак има феноменалнз каријеру, већ има 12 Грен слемова. Мислим да не би требало да смо изненађени што је уследио пад након што је постао први играч који је освојио сва четири ГС у низу после 47 година“, закључио је Мекинро.