Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Ресор за европске интеграције најобичнија глупост

0

Београд -- Председник СРС Војислав Шешељ изјавио је да та странка нема ништа против увођења Министарства за заштиту животне средине.

Међутим, он је оценио и да је најављено формирање Министарства за европске интеграције „најобичнија глупост“.

Шешељ је током расправе у Скупштини Србије о изменама и допунама закона о министарствима којима је предвиђено формирање министарстава за заштиту животне средине и европских интеграција, подсетио да је ресор екологије постојао у коалиционој влади радикала и социјалиста крајем деведестих година прошлог века, као и у влади ДОС-а после 2000.

„Треба нам Министарство екологије, али озбиљна власт треба да уради озбиљне законе а не законе од данас за сутра зарад нових комбинација за коалиционе партнере. Органске законе попут закона о министарствима треба да доносе стручни људи који заиста познају дату материју“, казао је лидер радикала.

Говорећи о формирању Министарства за европске интеграције, Шешељ је оценио да је „немогуће“ да постоји тај ресор а да је предлог измене закона која предвиђа формирање тог министарства написао неко „ко нема појма о управном праву“.

„Невероватно је да тражите оснивање Министарства за европске интеграције. Поставља се питање чиме управља тај ресор, које опште правне акте ће доносити, какав ће управни поступак водити. Питам се ко је овако нешто могао да напише“, навео је Шешељ.