Прочитај ми чланак

ОБРАЗ: Десница је против режима, СНС није патриотска странка

0

Отаџбински покрет Образ има обавезу да одговори на инсинуације објављене у дневном листу „Данас“ 24. јуна 2017, у чланку „Ударна десница режима“, где се читалац наводи на погрешан закључак да је Образ, попут неких других тзв. „десничарских“ организација, у служби режима Aleksandra Vučića.

Иако је коректно пренето оно што је председник Образа Младен Обрадовић саопштио новинару „Данаса“, кроз цео текст се провлачи тврдња како су патриоте у служби режима и селективно реагују на одређене појаве у друштву — па се тако, наводно, нико не буни када Ниш посети Еди Рама, или када се одржавају поворке срама у Београду, али зато реакција није изостала када је у Нишу требало да се прикаже документарни филм „Албанке су наше сестре“.

Са великим жаљењем морамо признати да је новинар листа „Данас“ у праву за оне тзв. „десничаре“ који су редовни гости режимских телевизија, а заузимају и значајно место у разним СНС-таблоидима. Међутим, с поносом истичемо да се у ту групу никако не може сврстати Отаџбински покрет Образ. Ми нисмо радо виђени гости у Vučićevim медијима, смемо да осудимо издају Косова и све друге наопаке потезе еврофанатичног режима AV, свакодневно се противимо срамним одлукама умишљеног „Великог Вође“, а посебно овој најновијој о проглашењу мандатара за састав Владе Србије.

Сваки наш скуп који уредно пријављујемо уочи најављених поворки срама је унапред забрањен, а можемо да наведемо на десетине разних примера где саборце Образа режим без икаквог разлога претреса, приводи без основа и различитим административним препрекама отежава наше деловање и свакодневни живот.

Све то се дешава зато што већ годинама наступамо чистог образа пред српским народом и одбијамо да будемо ућуткани тако што бисмо пристали да се нађемо на платном списку АV. Искрено се надамо да новинари „Данаса“ више неће осуђивати српске родољубе „на први поглед“, већ да ће, у складу са својом традицијом истраживачког новинарства, наставити да извештавају јавност истином коју у неким другим случајевима имају храбрости да објаве. Стога их позивамо да се подробније и без предрасуда упуте у рад Отаџбинског покрета Образ, а ми им стојимо на располагању за све потребне информације.