Прочитај ми чланак

ЖЕЉА ПАРТИЗАНА НА МАРАКАНИ: Маркињос нова мета Звезде, потписује Зе Маркос!

0

Црвена звезда жели тандем Бразилаца у офанзивном делу везног реда. Рикардињо је увелико ту, чека се Маркињос. Спортски сектор клуба ради на реализацији, могла би да превагне жеља играча рођеног 1990. године да коначно заигра у Европи.

Габријел Маркињос је несуђени фудбалер Партизана, црно-бели су у лето 2015. године улагали велике напоре да дођу до његовог потписа. Преговори са агенцијом која га заступа ишли су у добром смеру, али нису финиширани.

Био је Маркињос тада у Саудијској Арабији, а затим се вратио у Бразил и стандардан је у Коринтијансу. Статус у славном клубу и пројектована цена обештећења од 2,75 милиона евра разлог су да долазак у Црвену звезду има етикету „нереално”, али у Јужној Америци обично менаџерске агенције имају одлучујућу улогу.

Има индиција да би Црвена звезда могла да дође до позајмице Маркињоса на годину дана по цени од 300.000 евра, нешто више требало би да се издвоји за његову годишњу зараду у Србији.

У случају да се пронађе финансијски модел за трансфер, Маркињос би био једна од најзвучнијих странаца који су стигли у српски фудбал. Иза њега су игре у Интернасионалу, Палмеирасу и Коринтијансу.

Најбоље се сналази као крилни нападач, може да игра и не месту које је у прошлој сезони у Звездином тиму покривао Канга.

ПОТПИСУЈЕ ЗЕ МАРКОС

Уговор са Црвеном звездом, потписаће штопер Зе Маркос (19). Бивши капитен кадетске репрезентације Бразила налази се већ неколико дана у Београду, преговори су успешно завршени.

Зе Маркос неће одмах заиграти за први тим Црвене звезде, радиће са вршњацима под надзором тренера Милана Косановића.