Прочитај ми чланак

ТУЧА НА УЛАЗУ У ГРЧКУ! 10.000 Срба и Македонаца чека сатима, дошло и до инцидента!

0

Дуге колоне возила данас су се формирале од јутарњих сати, а возачи махом из Македоније и Србије чекају и по неколико сати да пређу гранични прелаз Богородица и уђу у Грчку.

Данас је на Евзонију дошло чак и до туче!


„Овакве ситуације никоме не доносе добро. У данашње време се бар зна отприлике када се могу очекивати гужве на границама. Бирајте алтернативне прелазе, избегавајте викенде или стрпљиво сачекајте. Нема треће солуције…“, објављено је на Фејсбук страници Грчка инфо, уз фотографију самог инцидента.

На истој страници објављено је и искуство Београђанке која је на граници чекала чак три сата.


„Ми смо из Београда за Торони пошли у 23:40, били на македонско грцкој граници у 6:40 јутрос, упали у ову гужву о којој сви причају чекали смо три сата да пређемо. Након тога велике гужве на обилазници око Солуна, на путу ка Неа Мудањи и у делу пре и после Никитија. Стигли смо у Торони после 13х вожње са две краће паузе од десетак мин за сипање горива. Ево нас сада после одмора крећемо на дивну плажу“, написала је она.

Македонске пограничне службе су саопштиле да између 10 и 15.000 људи чека да уђе у Грчку.

И грчке и македонске пограничне службе раде нормално и пуним капацитетом, али наводе да су разлози за увећан прилив возила и путника летњи одмори и продужени викенд.

Они очекују да се ситуација нормализује у поподневним сатима.

За улазак у Грчку чекају претежно аутомобили са македонским и српским регистарским таблицама.

Шест коловозних трака препуне су возила, а како наводе путници које је анкетирао Дојче веле, на улазак у Грчку се чека у просеку три сата.

Према процени Телевизије 21, на најфреквентнијем македонско-грчком прелазу на улазак у Грчку чека више од 10.000 људи.

Надлежне пограничне власти наводе да су разлози за велику гужву годишњи одмори и продужени викенд у Македонији због празника Рамазан Бајрам. Нерадни понедељка донео је многим Македонцима да побегну негде на продужен викенд, те су ове гужве унапред најављиване.

Нормализација саобраћаја на прелазу „Богородица Евзони“ се очекује у поподневним сатима, а Ауто-мото савез Македоније је саопштио да на другим граничним прелазима нема дужих задржавања.