Прочитај ми чланак

Српски бисер прешао у Монако за 500.000 евра!

0

Репрезентативац Србије иде у фабрику драгуља

Фабрика талената из Монака је узела на обраду српски драгуљ – Бориса Поповића! Кадетски репрезентативац Србије је прешао у табор шампиона Француске.

Монако је Поповића довео из друголигаша Тура за обештећење од 500.000 евра и са њим потписао петогодишњи уговор, јављају француски медији. Поповић је кадетски репрезентативац Србије, рођен 17. фебруара 2000. године. Поповић је у прошлој сезони играо за Б тим Тура који се такмичи у петом рангу француског фудбала. И био капитен. Тамо су га приметили скаути Монака и очигледно били задовољни оним што виде.

Игра на позицији задњег везног, а занимљиво је да га селектор Перица Огњеновић није уврстио на списак путника за недвано ЕП за кадете у Хрватској на којем је наша селекција доживела неуспех. Пре тога је Поповић био члан репрезентације у квалификацијама и играо у мечевима против Шкотске, Швајцарске, Италије и Македоније.

Монако је претходних година преузео примат једне од најбољих фудбалских академија у Европи. Довољно је видети шта су Кнежеви урадили у претходне две године и какве су играче лансирали. Из Монакове фабрике талената су претходних година искочили Килијан Мбапе, Тома Лемар, Тјемуе Бакајоко… Некада су Лион, Нант или Лил били најпознатији по ловцима на таленте, али сада Монако ради убелдјиво најбољи посао на том плану. Све то указује да је млади Поповић у правим рукама и на правом месту.

За почетак се најављује да ће бити део Монаковог Б тима који тренира Силван Легвински и који се такмичи у четвртом рангу француског фудбала.