Прочитај ми чланак

РХМЗ УПОЗОРАВА: Прво непогоде, а онда и до 40 степени

0

У доњем Подрињу и Војводини сутра после подне и увече очекују се краткотрајне временске непогоде са јаким пљуском, градом и олујним ветром, упозорио је Републички хидрометеоролошки завод. До краја јуна очекују се изузетно високе температуре.

Хидрометеоролошки завод је упозорио да ће до краја јуна бити веома топло са максималном температуром од 33 до 37 степени, а у четвртак 29. јуна и петак 30. јуна, понегде и до 40 степени.

Фото: СРБИН.ИНФО

 

Само ће у понедељак (26. јуна) температура бити у мањем паду, од 28 степени на северу, до 34 степена на истоку Србије.

Према прогнози за сутра, биће претежно сунчано и веома топло. Пре подне на северу Војводине, после подне у западним, а до краја дана и у осталим крајевима очекује се наоблачење местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

Краткотрајне временске непогоде са јаким пљуском, градом и јаким ветром очекују се после подне и увече понегде у доњем Подрињу и Војводини.

Ветар ће бити слаб променљив, после подне у скретању на слаб и умерен северозападни. Јутарња температура од 14 до 23 степена, највиша дневна од 34 до 37 степени.

У Београду ће сутра бити претежно сунчано и веома топло, касно после подне и увече очекује се наоблачење са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Ветар ће бити слаб променљив, после подне у скретању на слаб и умерен северозападни. Јутарња температура ће бити око 23 степена, а највиша дневна око 37 степени.

Према изгледима времена до 2. јула, у понедељак ће бити променљиво облачно, местимично са кишом и краткотрајним пљусковима са грмљавином.

Температура ће бити у мањем паду и кретаће се од 28 степени на северу до 34 степена на истоку Србије.

Од уторка до петка очекује се сунчано и веома топло време, само у планинским пределима очекује се ретка појава поподневних локалних пљускова са грмљавином. Максимална температура кретаће се од 33 до 37 степени.

У четвртак и петак ће понегде бити и до 40 степени.

За викенд се најављује нестабилно време, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином, а дневна температура биће у паду.