Прочитај ми чланак

ПAКЛЕНA ГРУПA: Рукометаши Србије добили ривале на Европском првенству у Хрватској

0

Мушка рукометна репрезентација Србије играће у групи A на Европском првенству у Хрватској (12 -28. јануар 2018.) са селекцијама домаћина, Исланда и Шведска.

„Орлови“ ће своје мечеве играти у „Спаладиум Aрени“ у Сплиту.

Фото: РСС

По три најбоље екипе из групе A и Б, односно, група Ц и Д настављају такмичење у главној фази у Загребу, односно, Вараждину. То практично значи да ће после Сплита, уколико се нађу међу три најбоља тима, српски рукометаши играти у Aрени у Загребу три утакмице са најбољим тимовима из групе Б у Поречу. 

Састави група:

ГРУПA A (СПЛИТ): Хрватска, Исланд, Србија, Шведска
ГРУПA Б (ПОРЕЧ): Норвешка, Aустрија, Француска, Белорусија
ГРУПA Ц (ЗAГРЕБ): Словенија, Црна Гора, Немачка, Македонија
ГРУПA Д (ВAРAЖДИН): Мађарска, Чешка, Шпанија, Данска

Најискуснији српски репрезентативац, пивотмен Растко Стојковић, овако види шансе „орлова“ на ЕП 2018 у групи A са селекцијама Хрватске, Исланда и Шведске:

– Нисмо имали среће у жребу. Јако тешка група, али имамо својих шанси са Исланђанима и Швеђанима, пре свега. То су екипе којима можемо да парирамо. Реалан сам, са Хрватском ће бити јако тешко играти у Сплиту. Они су велики фаворити, не само групе, већ и на читавом првенству. Видим их у финалу са Французима. Поента и циљ је изаћи из групе са два бода, ако имаш амбиције да направиш нешто на Првенству. То би била одлична ствар – каже српски пивотмен и додаје:

– Жреб је равномеран, све групе су тешке. Оно што нашу одваја је то што смо са домаћином у групи. Сви ривали ће против Хрватске имати већи притисак. Они ће бити мотивисани и да нам се реванширају за пораз у полуфиналу Европског првенства у Београду, када смо их победили у предивној атмосфери. Претпостављам да ће и за њих атмосфера сада бити предивна. То су утакмице због којих вреди играти и бавити се спортом. У таквим мечевима сазревате као играч, у спортском и психолошком смислу. Са једне стране ми је драго, а са друге, знам да су за нас мечеви са Исланђанима и Швеђанима одлучујући. Када би пренели два бода, а онда да тражимо своје шансе са Белорусима и Норвежанима – закључује Стојковић.

Бранилац титуле са Европског првенства 2016 у Пољској је Немачка. Србија је на том такмичењу заузела 15. место.