Прочитај ми чланак

ДAЛЕКО ЈЕ ЕВРОПA – МЛАДЕНОВИЋ: Школе Звезде и Партизана су смешне!

0

Омладински погон ФК Црвена звезда прошле сезоне је освојио само један шампионски трофеј, а резултат тога је чињеница да су без посла остала тројица тренера млађих категорија.

Директор омладинаца црвено-белих Драган Младеновић у разговору за “Aло!” поручује да су школе Звезде и Партизана смешне и да Србија много каска за Европом.

– Не мислим да Партизан има бољу школу од нас. Па црно-бели су у последњем дербију имали чак три-четири играча из Звездине школе. Мени је нормално да играчи вечитих прелазе из једног у други клуб, али нико не сме да се хвали нашим школама фудбала. Партизан и Звезда имају смешне фудбалске школе! Погледајте Монако, који је у полуфиналу Лиге шампиона играо са неколико играча испод 23 године. Или Aјакс, који је играо у финалу Лиге Европе са свим фудбалерима из њихових млађих категорија. Они имају озбиљне фудбалске школе, а не ми – рекао је Младеновић.

Он се потом осврнуо на Звездине тренере који су остали без посла.

– Ниједан тренер млађих категорија Звезде није добио отказ, већ је Јовану Станковићу, Игору Савићу и Мирку Буњевчевићу истекао једногодишњи уговор. Ти тренери су моји другари, а ја као директор одлучујем о наставку сарадње у односу на то да ли су испунили план за узрасну категорију коју су водили. Са њима је обављен разговор о прошлој сезони, а сарадња је понуђена Буњевчевићу и Станковићу. Они је нису прихватили. Јован због жеље да тренира сениоре, а Мирко јер је желео да поново предводи исту категорију. Сматрао сам да су та деца која су са Буњевчевићем освојила титулу спремна за новог тренера и виши ниво фудбала – истакао је наш бивши репрезентативац.

Младеновић поручује да му није приоритет резултат млађих селекција, већ да створи систем који ће доносити успехе у будућности.

– Фудбал је постао бизнис, неправедан је и у овом спорту нема љубави. Крајњи резултат требало би да буде производња играча која ће сутра играти за први тим Звезде и чијом ће продајом клуб живети. Далеко смо од најбољих, али радимо и доста смо променили у последње две године откад сам постао директор. На квалитет игача утиче неколико фактора. Добар клуб, тренер и нормални родитељи. Највеће зло деце су родитељи који све гледају кроз новац. Време ће показати да ли сам био успешан, а мени Звезда није успутна станица. Није ми циљ да будем најбољи у Србији, већ у Европи – закључује Младеновић.

БОНУС ВИДЕО

Наш прослављен фудбалски тренер и селектор Милан Живадиновић., у емисији „Интервјуи”, у продукцији медијске куће „Центар”, причао о томе како се постаје добар фудбалски тренер као и о тренерима и селекцији играча у ФК Партизану и ФК Црвеној звезди (00:15:30); и о младим фудбалерима која су деца богатих људи али и која су сиромашна (00:21:45). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.