Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВА ЖУРКА: Императори налицкани за гала прославу!

0

На приватној гала забави новог председника биће приказана изложба 17 великих римских војсковођа рођених на тлу Србије

Под „будним оком“ Константина Великог, Хостилијана и још 15 римских императора изливених у бронзи, у Палати Србије на Новом Београду ужурбано се приводе крају последње припреме пред данашњу инаугурацију Александра Вучића.

Наиме, на приватној гала забави новог председника биће приказана изложба 17 великих римских војсковођа рођених на тлу Србије, чиме је потврђено писање Курира.

Поставку, коју, између осталог, чине и реплика скулптуре Адама из Лепенског Вира, фотографије о Топличком устанку и портрети Ђорђа Петровића Карађорђа и Милоша Обреновића, макета лабораторије Николе Тесле на Лонг Ајленду, први телевизор произведеног у некадашњој Југославији, последњих двадесетак дана осмишљавало је и постављало нешто мање од 3.000 људи.

– Циљ је да гости свечане церемоније осете Србију свим чулима, биће послужене храна и приказани обичаји из свих делова земље. Више од 100 српских винара пријавило се да поклони вина, од којих ће, због простора, само 57 моћи да прикаже своје производе – рекао је генерални секретар председника Републике Никола Селаковић и додао да ће бити шест тематски конципираних просторија.