Прочитај ми чланак

СОРОШ О БРЕГЗИТУ: „Aко све буде добро, имаћемо венчање пре развода”

0

Недуго након обаве резултата анкете како већина Британаца жели нови референдум о изласку из Европске уније, јер се противе “тврдом Брегзиту”, предложеном од премијерке Тересе Меј, Џорџ Сорош, амерички милијардер и маг свих проведених и непроведених “Обојених револуција”, рекао је како економска реалност у Уједињеним Краљевству показује да ће Брегзит државу присилити на најгори животни стандард.

„Убрзано долазимо до пријеломне тачке која обиљежава укупну неодрживост економског развоја”, написао је Сорош у чланку за Пројект Синдикат, којег цитира Блумберг.

George Soros, chairman, Soros Fund Management, speaks during a forum „Charting A New Growth Path for the Euro Zone“ at the IMF/World Bank annual meetings in Washington, Saturday, Sept. 24, 2011. (AP Photo Manuel Balce Ceneta)

“Чињеница је да је Брегзит веома лош педлог, који штети и Великој Британији и Европској унији. Очигледно, то се већ догађа”, написао је Џорџ Сорош.

Такође, је нагласио “како ће за евентуални излазак Велике Британије из Европске уније, да буде довршен у потпуности, требати најмање пет година”.

„Током тог времена ће се најверојатније одржати други избори. Aко све буде добро, двије стране ће се можда хтјети поновно венчати и прије него се разведу”, написао је милијардер и самозвани филантроп Џорџ Сорош.

“Aко све буде добро?” За кога?