Прочитај ми чланак

РАДИКАЛИ ОДРЕДИЛИ КАНДИДАТА за градоначелника Београда

0

Кандидат Српске радикалне странке за градоначелника Београда након предстојећих избора за Скупштину града биће посланик Миљан Дамјановић.

Дамјановића је за кандидата СРС за градоначелника једногласно изабрао Извршни одбор те странке, наводи се у саопштењу радикала.

Дамјановић је председник Београдског окружног одбора Српске радикалне странке. Четири године је био председник Одборничке групе Српске радикалне странке у општини Стари Град, саветник председника Општине Гроцка и члан Управног одбора Студија Б.

Рођен је у Призрену 1984. године а по занимању је дипломирани економиста и мастер организационих наука.

СРС захтева да држава заустави пљачку малинара!

Српска радикална странка позива Тужилаштво и ресорно министарство да реагују поводом потписивања противзаконитог Споразума хладњачара којим је успостављен монопол у откупу малина, чиме су узгајивачи малина стављени у робовски положај. Споразумом потписаним у Ваљеву утврђена је откупна цена од 120 динара за килограм, што је готово дупло мање него што је малина плаћана претходне године. Сељаци су уцењени да малину предају по багателној цени или да гледају како им род пропада јер немају алтернативу за продају, нити обећану заштиту државе и министарства пољопривреде. Споразум хладњачара је противзаконит и кривичним закоником санкционисан кроз кривично дело„Закључење рестриктивних споразума“.

Ћутање представника државе – и поред више пута обећане помоћи и заштите произвођачима малина – представља прећутну сагласност да се пљачка настави и да се обесхрабре сви који производе или су заинтересовани да се укључе у производњу малине, као несумњиво стратешког производа Србије.

Да иронија буде већа, управо су највиши функционери Српске напредне странке, док су били у опозицији, обећавали малинарима конкретна решења и благостање уколико њима укажу поверење да формирају Владу. Међутим, након пет година владавине Вучићевих напредњака српски сељаци су потпуно понижени и обесправљени, а произвођачи малине доведени су у никад гору ситуацију.

Иако је само пре неколико дана министар Недимовић обећавао конкретну помоћ и објашњавао значај узгајивача малина у српском извозу, представници државе су ипак одлучили да стану на страну тајкуна, а не обичног сељака.

БОНУС ВИДЕО

Миљан Дамјановић, народни посланик Српске радикалне странке у Скупштини Србије, у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, говори о томе како Вучић и СНС контролишу медије и како на сваким изборима, од локала до Републике, организују изборну крађу гласова (00:14:30). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.