Прочитај ми чланак

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАТ: За госте на инаугурацији ексклузива, за полицију паштета…

0

"Полицајци су већ два дана ангажовани на обезбеђнењу инаугурације председника Александра Вучића у Београду и већ два дана стражаре по осам сати дневно, а за храну добијају суви оброк, док за дневницу од 150 динара не могу да купе храну", саопштили су из репрезентативног Полицијског синдиката Србије. Како се наоводи, они су поново изненађени небригом врха МУП Србије за полицајце.

За доручак ништа, за ручак суви оброк – нарезак, паштета и хлеб


„Полицајци из целе Србије су већ други дан ангажовани на обезбеђењу инаугурације у Београду и већ два дана за храну добијају Суви дневни оброк (СДУ), односно по три конзерве и парче хлеба за исхрану. И да хоће не могу да купе храну од дневнице, јер она износи 150 динара“ каже се у саопштењу синдиката.

Иначе, по осам сати у сменама патролирају на врућини у чизмама које иначе користе зими. Они ће и сутра бити ангажовани цео дан.

– Док се званице буду гостиле на пријему, полицајци ће морати да се задовоље конзервом паштете и хлеба или месним нареском. Пример неорганизованости или небриге о полицајцима јесте што су данас и те конзерве подељене тек поподне, а за доручак полицајци ангажовани на обезбеђењу нису добили ништа – каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.