Прочитај ми чланак

НОВАК ИМА ШАНСУ НА ВИМБЛДОНУ ДА СЕ ВРАТИ НА ПРВО МЕСТО: Ево како…

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић могао би на Вимблдону да се врати на прво место светске тениске листе

Јасно је да шансе за такав епилог нису превелике, али ако би се све „коцкице“ сложиле, Ђоковић би могао већ у Лондону да заседне на тениски трон, као 2011. године, када је први пут у каријери, баш на Вимблдону, постао број 1.


Новак Ђоковић је данас четврти тенисер света, али на његову срећу, на Отвореном првенству Енглеске не брани велики број бодова, пошто је прошле године елиминисан већ у трећем колу.

Да би се Новак вратио на прво место већ у Лондону, неопходно је да освоји турнир, а да тенисери који су испред њега на листи, Енди Мареј, Рафаел Надал и Стан Вавринка, испадну у раним фазама турнира.
Мареј брани титулу, па је његова позиција најугроженија, а на турниру у Квинсу ове недеље испао је већ у првом колу. Надал је у најбољој форми од свих тенисера на свету, међутим, њему Вимблдон никада није био омиљени турнир, штавише, од 2011. године ниједном није прошао осмину финала. Вавринка је просто – Вавринка. Непредвидив играч, који је, уз то, у Лондону само два пута стигао до четвртфинала.
Дакле, Новакове шансе нису велике, али није ни немогуће.

Много веће су шансе да Рафаел Надал после Вимблдона буде број 1. Потребно је да Шпанац освоји турнир и у том случају је потпуно небитно за њега где ће завршити остали играчи.
Вавринка такође може да буде број 1, први пут у каријери! И њему су шансе такве да мора да освоји Вимблдон, једини гренд слем који до сада није освајао, а да Мареј и Надал буду елиминисани у раној фази турнира.

Роџер Федерер не може до првог места у Лондону, како год завршио турнир. Али, ако освоји пехар, могао би врло брзо после тога да скине Ендија Мареја са трона.