Прочитај ми чланак

НИКAД О ТОМЕ НИЈЕ ПРИЧAО: Ђошина добра дела на Косову показују какав је човек био

0

Након смрти популарног глумца Богољуба Митића Ђоше, неки од његових сарадника испричали су нам детаље које многи нису знали. Сценариста Синиша Павић поделио је занимљиву причу која још једном потврђује да је Ђоша, уз то што је био сјајан глумац, пре свега био и такав човек.

– Када је било бомбардовање он је обукао маскирну униформу, припасао је футролу. Не знам да ли је имао пиштољ или не и отишао је на Косово. Исто онако како је у Другом светском рату ишао Бинг Цросби по фронтовским линијама да бодри војнике, да их опушта и диже дух. То су радиле велике армије, Црвена армија је имала своје уметнике који су ишли по линијама. Он је то радио сам, у договору са војним командама. Ишао је тамо по Косову, причао им анегдоте и вицеве. Aнимирао их просто. Чинио им је тај живот на Косову лакшим. Такав је био просто човек, спонтан и радио је све из првог потеза- истиче Павић.

Осврнуо се и на његов рад и ангажман, како позоришни тако и онај на малим екранима и биоскопском платну.

– Није му било потребно упутство редитеља. Оно што сам му писао, то је било за тај његов габарит, али он је то одмах одрађивао. Није било потребе да се коригује и понавља. Био је самоникли и рођени глумац- додаје познати сценариста.

БОНУС ВИДЕО

Познати редитељ и глумац Ненад Гвозденовић, у емисији „Интервјуи”, у продукцији медијске куће „Центар”, причао о о личном страху према смрти и о томе шта је за њега пријатељство (00:28:45). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.