Прочитај ми чланак

КОЛИНДА ДОШЛА У СРБИЈУ са поруком љубави

0

Ни ћирилица ни латиница, него глагољица. Једна реч која је свима запала за око

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић једна је од најважњих гостију на инаугурацији новог председника Србије Александра Вучића, а њен долазак на аеродром Никола Тесла где ју је дочекала Зорана Михајловић био је више од пуког сусрета.


Осмеси и службено руковање, као и црвено-црна одевна комбинација били су први утисак по гледају фотографија и снимака са аеродрома, али и дискретна, као модни детаљ, порука на рукавима сакоа.

Позната по томе да њени сакои имају сличне детаље, који се често анализирају на дипломатским скуповима, овога пута прва жена Хрватске је у главни град Србије донела поруку “ЉУБАВ“.

Управо то на извезеној глагољици пише црвеном бојом на крајњим деловима рукава.

Сазнали смо, управо из бутика у Хрватској шта пише на рукавима, односно, какву је поруку Колинда донела.

Ако ћемо још слободније да преводимо, онда ћемо рећи да је данас око 13 сати из Загреба у Београд стигла љубав.

ПОНОВО ИСТИ САКО

Занимљиво, Колинда је исти комплет носила и током божићног интервјуа за Вечерњи лист.

И тада је глагољичка порука красила сако Колинде која је данас у Београду пре инаугурације била код Александра Вучића и том приликом истакла посебну спремност да се спрема за разговор о заједничкој безбедности две земље.

– Ту је и кријумчарење људима, дрогама, оружјем и слицно. Питања криминала, али и питања локалних заједница које су почеле да надрастају наше територије. Морамо обезбедити да нико не представља претњу државном поретку било којој држави.

Кабинет Колинин је овако објаснио поруку на рукавима:

“Текст који је исписан на рукавима сакоа којег носи председница Републике Колинда Грабар-Китаровић написан је на глагољици, пише: ЉУБАВ, а дело је хрватске дизајнерке”.