Прочитај ми чланак

ЗАВЕТНИЦИ: „Још једна победа! Краљево спречило албанску пропаганду!“

0

Након протеста Заветника у Београду и Новом Саду караван који данима уназад иде по Србији да промовише независно “Косово” заустављен је и у Краљеву! Покренут је талас српског буђења!

Након протеста Заветника у Београду и Новом Саду караван који данима уназад иде по Србији да промовише независно “Косово” заустављен је и у Краљеву! Покренут је талас српског буђења!

Градски одбор Заветника у Краљеву најавио је за сутра протестно окупљање поводом најаве да ће се у том граду одржати пројекција филма “Албанке су наше сестре” на којој су требали да говоре Сташа Зајовић, Наташа Кандић, Динко Грухоњић и остали гласноговорници Тиране и Приштине.

Одлучност Заветника да спрече овај антисрпски догађај као и велико негодовање грађана Краљева допринели су да пројекција филма буде отказана.

Члан Главног одбора Заветника из Краљева, Страхиња Ерац, поручио је том приликом да је ово још једна велика победа над пројектима прозападног НВО сектора и над агресивном проалбанском пропагандом.

Он је рекао да припадници поменутих НВО недељама уназад обилазе градове Србије, одржавају разне манифестације, пројекције филмова и фестивале који имају за циљ величање сепаратизма и промоцију независности тзв. Косова. “Њихов кључни задатак је да Србе прогласе за кривце за ратове на КиМ, а српске жртве прогласе за злочинце”, истакао је Ерац.

Он је нагласио да је лицемерно да такви Србе уче о миру јер Срби мир никада нису ни рушили ни угрожавали, нарочито у овим околностима када се из Приштине отворено прети новим погромом над српским народом у јужној покрајини.

Зар ће Наташа Кандић да учи Краљевчане о рату на КиМ? Они хоће српску војску да представе за окупаторску, да сакрију чињеницу да је 107 краљевачких мајки завијено у црно јер су дале оно најдраже за одбрану Отаџбине – своје синове”, закључио је Ерац.

Заветници поручују да ће увек и на сваком месту пружати отпор, бранећи достојанство Србије! Ми смо увек спремни да одговоримо на овакве провокације и заштитимо српске државне и националне интересе.