Прочитај ми чланак

ТЕРЗИЋ КРЕЋЕ У НАПАД на давнашњу жељу?

0

Вицешампион Србије могао би да добије врхунско појачање на позицији штопера уколико генерални директор Звездан Терзић искористи шансу која се неочекивано указала.

Пре само годину дана, уочи почетка квалификација за Лигу шампиона и двомеча са Ла Валетом, генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић говорио је о стању у којем се клуб налази.

ФОТО: Д. Жарковић

Том приликом Терзић је поменуо име фудбалера који је својевремено наступао за ОФК Београд, а који би Звезди решио све проблеме када је одбрана у питању.

„Свесни смо свега где шкрипи и где не шкрипи. Ајде да доведемо Марка Башу и да све затворимо у задњој линији, али нам треба милион евра“ рекао је пре годину дана Звездан Терзић.

Црногорски репрезентативац Марко Баша (34) тада је био немогућа мисија за Звезду, али су се ствари неочекивано промениле у корист црвено-белих.

Момак рођен у Трстенику раскинуо је уговор са Лилом и постао слободан играч чиме је Звезда дошла у позицију да искусног штопера ангажује без обештећења!

Још увек није извесно да ли је Марко Баша спреман за повратак у српски фудбал, али ако Звездан Терзић није у позицији да га убеди у то онда доскорашњег члана Лила сигурно нећемо гледати у Супер лиги.

Марко Баша је каријеру почео у Трстенику, затим се афирмисао у ОФК Београду, да би од 2005. до 2008. године наступао за Ле Ман. Три сезоне провео је у московској Локомотиви, а најбоље партије у каријери приказивао је бранећи боје Лила у периоду од 2011. године до данас.

Нема потребе трошити речи на то какво би појачање Црвена звезда добила у Марку Баши али би свакако требало бити реалан па рећи да црвено-бели немају велике шансе да га ангажују.