Прочитај ми чланак

РАДИКАЛИ УЗ РАСЕЉЕНЕ СРБЕ из Српске Крајине и Космета

0

Члан Већа Градске општине Палилула и повереник за прогнана и интерно расељена лица из Републике Српске Крајине и са Косова и Метохије, Тодор Шљивар, наставио је обилазак избегличких породица, те је данас обишао неформални избеглички камп у насељу Котеж, где је дошао по пријави и вапају за помоћ ових несрећних људи.

„Дошао сам у камп са својим сараднцима, како бих на терену утврдио стање и поразговарао са нашим најугроженијим и најнамученијим суграђанима. Морам рећи да стање није онакво како су говорили представници кампа, стање је још горе.

Бараке су неусловне, са оронулим кровом и скоро нефункционалним мокрим чвором. Овим људима ускраћен је и минимум достојанства, па, иако у тешким условима, они овде живе, одгајају своју децу, помажу се међусобно и редовно измирују све своје дугове према држави већ двадесет једну годину.

Поред немара и окретања леђа, држава је почела и да их и рекетира. Наиме, пре недељу дана, на име непостојећег дуга и недозвољене потрошње, појавила су се техничка лица ЕДБ-а и скинула им бројила за струју.

Иако су пријављивали кварове бројила, што постоји заведено у дистрибуцији, нико до пре недељу дана није дошао, а онда су им једноставо скинули бројила и уценили их за поновни прикључак, те су им тек након испуњених услова поновоприкључили струју. Ово је нехумано и без преседана, а за овакве ствари неко би морао и да одговара“, закључио је Шљивар .

Српски радикали не овоме се неће зауставити, овим људима се мора обезбедити макар смештај, пристојан и омогућити заштита како би знали да их нико неће уцењивати, нити им претити ускраћивањем елементарних услова за живот.

Апелујемо на надлежне институције да случај испитају, а избеглим лицима понуде смештај, који је одавно требало дати намученим Србима, као што се даје свакој којој другој угроженој групацији у нашој држави.