Прочитај ми чланак

МАЛОЛЕТНЕ БЕОГРАЂАНЕ ОЧЕКУЈЕ ВЕЛИКА ПРОМЕНА која им се никако неће допасти

0

Малолетницима у Београду би ускоро могао да буде забрањен улазак у кафиће и барове после 22 часа! Ово је идеја на којој већ дуже време ради градски менаџер Горан Весић.

– У већини градова света малолетници не бораве у баровима после неког времена и на томе радим заједно са министрима Небојшом Стефановићем и Расимом Љајићем. Да би то профункционисало мора се омогућити обезбеђењу у тим објектима да гостима траже личну карту – рекао је Весић.


Он верује да би евентуална оваква одлука добила подршку родитеља.

– Уверен сам да би је поздравили сви родитељи, али и млади када сазру. Баш као и да би после Београда, могла да буде примењена и у другим градовима. Међутим, има још много области у којима треба увести ред, као што су бука, фасаде и графити на њима – закључио је Весић.

Решен да иде до краја по овом питању

Једна слична одлука, али о забрани продаје алкохола свим лицима после 22 часа, па све до шест ујутро, била је на снази од априла 2011. до краја 2015. године.

Међутим, она је укинута пре свега под великим притиском трговаца који су тврдили да им је значајно опао промет, али и да су морали да дају отказе трећој смени радника.