Прочитај ми чланак

ЏОН МЕКИНРО: Енди, никада нећеш бити као Новак, Роџер и Рафа!

0

Озбиљне "оптужбе" на рачун првог тенисера света

Џон Мекинро, легендарни амерички тенисер, рекао је да нема дилеме да је Енди Мари лошији тенисер од Новака Ђоковића, Роџера Федерера и Рафаела Надала.


Мекинро је похвалио Британца рекавши да је направио изузетан усех, али дас у остали чланови ‘велике четворке’ бољи тенисери.

– Фасцинантно је да је стигао на прво место на свету, с обзиром на то какве је препреке имао и колика је конкуренција. То је огроман успех – рекао је Мекинро и наставио:

– Због тога се тренутно мучи. Било му је потребно много труда да стигне до врха, мислим да је и сам био шокиран. Али знате, ти момци су бољи од њега. Нема непоштовања, генерално су бољи. Говоримо о тројици од петорице најбољих играча свих времена.

Он сматра да је момак из Данблејна само на папиру испред највећих ривала.

– Увек је био у топ 4, али је био далека четворка. На неки начин је и даље на том месту.


Освајач три Гренд слем титуле прокоментарисао је Мекинроове изјаве.

. Не занима ме шта други мисле. Веома сам поносан на златне олимпијске медаље, много ми значе. Ван тениса многи кажу да је неки други момак бољи јер је освојио више Гренд слемова, исто је и у женској конкуренцији. Ако погледате титуле и све оно што су ти момци освојили, не могу да се поредим са њима. Било је неких ствари које сам могао боље да одрадим, али сам већи део време провео на четвртој позицији. Али то није тако у последњих годину дана јер сам на челу АТП листе. Био сам бољи од њих у последњих 12 месеци, тако рангирање функционише – закључио је Мари.