Прочитај ми чланак

ЗВЕРЕВ О ЂОКОВИЋУ: „Покушавају да пронађу новог Новака, али таквог шампиона не …

0

Александер Зверев, један од најталентованијих младих играча данашњице, рекао је да ће се тешко поновити шампиони какви су Новак Ђоковић и Роџер Федерер.

Звереву предвиђају светлу будућност, а он истиче да су сјајни резултати актуелне генерације ресултат огромног рада који су уложили у прошлости.

Веома је тешко схватити младе играче, али са мном није такав случај јер сам одувек знао зашто тренирам и због чега се такмичим. Притисак долази од медија који увек покушавају да пронађу новог Новака Ђоковића или Роџера Федерера, али такви шампиони се не проналазе поред пута, рекао је Зверев.

Немац је потом објаснио шта је потребно да бисте били у врху.

– Радили су цео живот како би постали оно што јесу, а ми покушавамо исто. Има много момака који играју сјајан тенис. Кирјос игра одлично када је озбиљан, док је Тим много напредовао у последње три године – додао је.

Он је похвалио Федерера који му један од идола.

– Увек покушава да нам помогне и ја слушам његове савете. Помогао ми је на почетку каријери, као и другим играчима. Да ли ме је његов повратак изненадио? Не, сумња није постојала јер он није отишао, већ је само направио паузу. Наравно да нико није очекивао да ће освојити три велике титуле на почетку године, али он је Роџер. Феноменалан је и наставља да пише тениску историју – закључио је Зверев.