Прочитај ми чланак

ВУЛИН ПРИЗНАО: Кроз Прешево прошло МИЛИОН МИГРAНAТA

0

Министар за рад и социјална питања Aлександар Вулин рекао је у уторак на обележавању друге годишњице рада Прихватног центра у Прешеву да сваки грађанин Србије може да буде поносан на себе и да је слика о Србији значајно промењена у свету захваљујући нашем понашању током мигрантске кризе.

Мигранти у Прешеву већ две године ФОТО Министарство рада Према његовим речима, у Прихватни центар у Прешеву уложено је више од три милиона евра, нагласивши да је то новац прикупљен од донација и да Влада Србије није имала терет буџетских давања мигрантској кризи.

Иако је на почетку циљ био да се мигранти збрину, са развијањем кризе почело је да се ради и на њиховој заштити, правној и здравственој, како би се они осећали достојанствено у Србији.

– Поносан сам на Србију и њене грађане јер смо, као ниједна земља у Европи, показали да смо у стању да разумемо туђу муку и покажемо колико смо организовани и солидарни.

Ово је земља кроз коју је прошло милион људи без иједног инцидента, захваљујући раду свих служби и свих министарстава и огромној подршци свих грађана – рекао је Вулин.

Према подацима Комесеријата за избеглице, кроз Србију је у последње две године, прошло око милион избеглица.

Прихватни центар у Прешеву је формиран јула 2015. године у реновираним просторијама фабрике дувана.

БОНУС ВИДЕО

Зоран Радојичић, народни посланик и председник Савета за одбрану и безбедност Српског покрета Двери, у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, прича о томе колико су мигранти опасни по безбедност Србије (01:26:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.