Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ ЗАПРЕТИО ВУЧИЋУ: Не дамо српску земљу странцима ни по цену уласка у ЕУ!

0

Изјава Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора Здравe Србијe (ЗС), у којој позива надлежне институције да заштите пољопривредно земљиште које ће према ССП-у од 1. септембра моћи да купују страни држављани и иностране компаније.

„Уместо да се председник Републике Вучић и његова марионета на месту в.д. премијера Србије Дачић баве кључним националним и државним питањима, као што су заштита малинара, односно домаће пољопривредне производње и српских њива и ораница које ће, ако се нешто хитно не предузме у наредна „седамдесет и два дана“ (до 1. септембра), према потписаном Споразуму о стабилизацији и придруживању (ССП), постати лак плен за стране држављане и компаније, они слуђују народ спинованим калкулацијама о томе ко (не)ће подржати Брнабићеву и ко ће све доћи на Вучићеву инаугуративну журку о државном трошку – изјавио је Милан Стаматовић, председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС), примећујући да се власт, уместо да помаже пољопривредницима у берби, жетви и орању, грађанима гура прст у око и, већ у суботу, организује ванредну „инаугуративну параду поноса“, ваљда у част будуће премијерке, под називом „Нека сви наши гласови оре се“.

„Вучића, Дачића и Недимовића очигледно брину само тривијалне ствари јер, да су одговорни политичари, не би се понашали као да не примећују проблеме обичног народа и муке ратара, воћара и сточара у Србији који ће ускоро остати без свог највреднијег природног ресурса”, каже Стаматовић и напомиње да ни по коју цену не смемо да дозволимо да, у бесцење, практично поклонимо пољопривредно земљиште странцима, већ морамо да се угледамо на друге одговорне земље, попут Мађарске и Пољске, које су сачувале сопствену земљу упркос томе што су постале део Европске уније (ЕУ).

„Позивам министра пољопривреде Недимовића да одржи обећање дато још за мандата премијера Вучића да ће држава увести заштитне мере које ће ступити на снагу пре 1. септембра, како би се зауставила продаја земље држављанима ЕУ, тако што ће, већ на првој седници тренутне техничке владе, иницирати доношење конкретних уредби и закона којима ће се одложити или трајно ограничити могућност продаје пољопривредног земљишта странцима”, рекао је Милан Стаматовић и додао да Србија не сме да уђе у ЕУ ако је услов за то, да предамо српску земљу у руке туђинцима, одрекнемо се здраве и приордне хране, а од њих добијемо затроване ГМО производе.

БОНУС ВИДЕО

Председник општине Чајетина, Милан Стаматовић и председник општине Нови Београд, Александар Шапић, у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, причају о томе да ли ће
са својим листама изаћи на градским изборима у Београда (00:38:00) и (00:46:00), о томе колико Београд својом величином угрожава Србију (00:40:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.