Прочитај ми чланак

ОКУПАТОРИ: „НАТО задржава присуство на Западном Балкану“

0

Заменик помоћника генералног секратара НАТО-а за операције Џон Манза је саопштио да ће НАТО задржати своје присуство у региону Западног Балкана који има стратешки значај за Алијансу.

Безбедност у региону доприноси стабилности и сигурности у читавој Европи, навео је Џон Манза и додао да ће због тога НАТО остати присутан и фокусиран на Западни Балкан, објављено је на сајту Кфора .

Говорећи о нормализацији односа Београда и Приштине рекао је да се тај процес наставља, као и да НАТО пружа потпуну подршку том дијалогу уз покровитељство ЕУ.

Додао је да савезници виде КФОР са 4.200 припадника као фактор који је кључан у гарантовању стабилности не само на Косову већ и целом региону.

Заменик помоћника генералног секратара НАТО-а за операције је јуче разговарао са замеником косовског премијера Бранимиром Стојановићем са којим се сложио да је КФОР кључни фактор у одржавању мира и заштити верских објеката.

Стојановић и Манза су током сусрета разменили мишљења у вези са ситуацијом на Косову, и разговарали о безбедности, заштити верских објеката, као и о тренутној политичкој ситуацији која је настала након парламентарних избора.