• Почетна
  • СПОРТ
  • Куп конфедерација – Преокрет Мексика, туча у финишу!
Прочитај ми чланак

Куп конфедерација – Преокрет Мексика, туча у финишу!

0

Данашњи програм на Купу конфедерација комплетиран је победом Мексика у занимљивој утакмици против селекције Новог Зеланда.

Foto: ARMANDO BABANI

После тријумфа Португала над домаћом Русијом (1:0), минималну победу, али резултатом 2:1 остварио је вечерас и Мексико, у дуелу са Новом Зеландом.

На Олимпијском стадиону у Сочију, повели су Новозеланђани у финишу првог полувремена, у 42. минуту меча, голом нападача Лидса Криса Вуда и вођством Новог Зеланда се ушло у наставак меча.

Друго полувреме донело је и преокрет Мексика, али и много буре у финишу. Изједначио је Хименез у 54. минуту, а осамнаест минута касније, Пералта је погодио за коначних 2:1.

Могли су Новозеланђани боље да прођу, али је лопта после снажног ударца Рајана Томаса, уздрмала пречку у 85. минуту,

Сам финиш меча обележила је и велика нервоза, чак и физички обрачун играча два тима, Новозеланђане је нешто жестоко испровоцирало, па су “фронтално“ насрнули на противничке играче, али се срећом све брзо смирило.

Судија је потом тражио асистенцију видео технологије како би адекватно казнио виновнике инцидента, али нико није “поцрвенео“.

Остало је 2:1 за Мексимо, па сада Мексико и Португал имају по 4 бода на прва два места, следи Русија са 3 и Нови Зеланд без бодова.