Прочитај ми чланак

БАСКЕТАШИ СА СВЕТСКИМ ЗЛАТОМ: Србија одбранила трон!

0

Булут, Мајсторовић, Ждеро и Савић поновили успех од прошле године из Кине и у Француској показали да су најбољи

Србија је одбранила светски трон! Оно што су баскеташи урадили у Кини прошле године поновили су данас у Нанту (Француска). У четвртфиналу је пала селекција САД (17:14), у полуфиналу домаћин Француска (22:11), а онда у финалу Холандија – 21:18.

Холанђани су кренули сигурније и после два минута игре повели са 5:2. Мајсторовић је то прекинуо поготком уз фаул и реализованим бацањем. Снажни и високи Розентал (213цм, 117кг) је правио велике проблеме српским играчима у рекету.

Колико је то била предност за Холандију толико је била и мана, јер се мучио са чувањем наших брзих играча што је Мајсторовић казнио тројком за 8:6.

Шелвис је вратио свој тим у игру, Булут се укључио и поентирао управо преко њега, Мајсторовић погодио за два, а затим уз Булута направио серију за великих 15:10 на нешто више од четири минута до краја. Највећу борбу су водили управо Душан и Розентал, а најбољи српски баскеташ је своје искуство и умеће знао да покаже.

Када су Холанђани са осам фаулова ушли у бонус (два бацања за сваки следећи фаул) Срби су то знали да искористе и да чувају (18:13). Шелвис није планирао да одустане, погодио је за два, а затим још једном поентирао и вратио свој тим у игру на око два минута до краја (18:16).

Мајсторовић је погодио после продора, Шелвис поново дао за два, Мајсторовић био успешан из тешке ситуације, а Савић одличном одбраном натерао ривала на грешку, па је на 50 секунди пре краја Србија имала два поена предности (20:18).

Булут је тада преузео одговорност, направио феноменалну финту, избацио чувара и кошем донео ново злато Србији, треће на последња четири Светска првенства – 21:18.

САСТАВ

Србију су у Нанту представљали Душан Домовић Булут, Марко Ждеро, Дејан Мајсторовић и Марко Савић.