Прочитај ми чланак

ПИСМО ИЗ ЗАГРЕБА СРБИМА Ми не требамо да рехабилитирамо Анту јер зато нема разлога

0

Ми не требамо да рехабилитирамо нашега Анту јер нема разлога. Ако нисте знали, ред је да вас подсјетимо: хрватски комунисти нису саставили никакве оптужнице нити пресуде против нашег Поглавника! Знао је комуниста Тито да за то није било разлога јер су обојица радили на истој задаћи када сте ви Срби у питању.

Код нас у нашој лијепој домовини Хрватској, нарочито у Загребу, илити Аграму, како би то наши ментори Нијемци казали, нема спорова мегју повјесничарима. Прво, добро су плаћени: у просјеку више од 12 тисућа куна (око 1.700 Еура), Друго, нема подјела на хрватске и југославенске, јер су сви до посљедњег Хрвати, што значи да нема никакових регионалних разлика! А у свему томе, поштује се мисао коју нам је завјештао у својим „Беспућима повијесне збиљности“ наш најпознатији повјесничар др Фрањо Тугјман, први предсједник самосталне Неовисне Републике Хрватске!

Посљедњих година покушавају двојица-тројица да другачије мисле. Ради се о Хрвоју Класићу, Драгану Марковини и Владимиру Геигер-у. Прва двојица као да нагињу љевици, али када је у питању Домовински рат онда се сјете Вуковара и Сребренице. Геигер је Нијемац са половицом хрватске крви.

Код вас Срба и Србијанаца је много тога другачије. Дубоко цијеним напоре које чините у жељи да разјасните поједина збивања који су одредили токове југославенске комунистичке државе у којој је нама Хрватима било као у тамници. Но, ми смо се ослободили те пошасти док је то болесно југославенство код вас Србијанаца и даље знатно присутно, али не и код осталих Срба, нарочито мегју оним из такозване „Шумске Републике“.

Треба да знадете да је код нас у Хрватској одавно отворено много архивске грађе, нарочито оне настале у Удби, која је десетљећима била сакривена од јавности. Отворен је досиер СС пуковника Сигфриед-а Касцхе-а, опуномоћника Њемачког Реицх-а у Независној Држави Хрватској, па смо сазнали много тога о сурадњи Нијемаца и усташа с једне и партизана с друге стране. Треба да знадете да хрватски партизани нису ратовали против усташа и домобрана као што сте ви чинили и једни другима учинили више уморстава а од тога један дио приписујете нама Хрватима.

Док је послије рата србијанско руководство, нарочито Лека Ранковић и Крцун Пенезић, уживало у убојствима Драже Михајловића и његових команданата, ми Хрвати смо своје усташе сачували уз помоћ о. Крунослава Драгановића, а неке и вратили у домовину 1990. године. Док је Пенезић ликовао гледајући Михаиловићеву главу, ми смо нашега Артуковића с почастима покопали на Мирогоју и питање је дана када ћемо његов гроб китити цвијећем. А када ћете ви да откријете гроб у којему је покопан остатак Дражиног тијела?

Лијепо нам је читати како рехабилитирате четничке војводе јер тако чините нама услуге. Када све то урадите са Недићем и Љотићем, ми ћемо вам се смијати. Ми не требамо да рехабилитирамо нашега Анту јер нема разлога. Ако нисте знали, ред је да вас подсјетимо: хрватски комунисти нису саставили никакве оптужнице нити пресуде против нашег Поглавника! Знао је комуниста Тито да за то није било разлога јер су обојица радили на истој задаћи када сте ви Срби у питању – више у Јасеновцу, мање на Сријемској фронти.

И на концу овог писма мали савјет: оставите ваше остарјеле повјесничаре које називате академицима јер је њихово вријеме прошло. Објасните им да је прошло и вријеме некадашње Управе државне сигурности (УДБ-е, по српском) а то значи да више немају коме да подносе извјешћа против својих колега са катедри као и да они прислушни урегјаји у њиховим кабинетима од прије четири-пет десетљећа не функционишу више.

Поздрав из нашег лијепог Загреба.