Прочитај ми чланак

АМЕРИКА: Трудна мајка четворо деце позвала полицију због провале, они је убили

0

Полиција Сијетла усмртила је Шарлину Лајлс (30) након што су се одазвали на њен позив у ком је пријавила крађу, преноси "Индепендент" позивајући се на "Сијетл тајмс".

Лајлс, иначе мајка четворо деце, живела је у Бретлер породичном месту, комплексу станова намењених особама, некадашњим бескућницима, који поправљају своје финансијско стање.

У званичном саопштењу полиције наведено је да је Лајлс била „наоружана ножем“ и да се „суочила“ са два припадника полиције који су се одазвали позиву, а на основу снимка који је подељен верује се да је она звала да би пријавила крађу видео конзоле Иксбокс.

Детектив Марк Џејмисон је навео да је страдала већ била позната полицији и да је њен дом означен упозорењем о опасности полицајцима који би се јавили на позиве упућене одатле.

Уједно, наглашено је да су на лице места послата два припадника полиције уместо једног јер је „постојао повећан ризик“.

Полицајци, чији идентитет није познат медијима, покушали су да Лајлс пруже прву помоћ, али су медицински радници могли само да констатују смрт.

Није познато да ли је неко од троје деце која су била тамо присуствовало пуцњави, али зна се да нису повређена и да о њима брину чланови породице.

Иначе, породица тврди да је чињеница да је Лајлс тамнопута одиграла кључну улогу у њеној смрти.

Лајлс је ухапшена 5. јуна због узнемиравања, ометања званичника и узнемиравања припадника полиције, јављају медији.

Њена сестра, Моника Вилијамс је рекла да је Шарлин пуштена уз препоруку да потражи психијатријско саветовање, али није познато да ли је то истина, нити да ли је тако нешто и урадила. Вилијамс је навела да је њена сестра имала „проблема са менталним здрављем“, али није желела да износи детаље.

– Зашто нису могли да употребе електрошокове – питала је Вилијамс новинаре, доводећи у питање зашто полиција није обуздала њену сестру на било који начин, само да је не убију, а додала је и да је Лајлс била у другом стању.

У званичном саопштењу полиције објашњено је да су полицајци заиста имали неколико „мање смртних опција“, али на снимку се јасно чује да су поручили Лајс да се „повуче назад“ пре него што су отворили ватру, пише „Индепендент“ позивајући се на „Сијетл тајмс“.

Полицајци који су учествовали у пуцњави су суспендовани.