Прочитај ми чланак

УМЕСТО ГЛАВЕ ИМАЈУ ВУЧИЋА: СНС посланици снажно уз геј премијера и Алека

0

БЕОГРАД - У седишту Српске напредне странке одржан је састанак председника Србије и лидера напредњака Александра Вучића са посланицима те странке, о избору нове владе и подршци Ани Брнабић за премијера.

По завршетку састанка Вучић је новинарима само кратко рекао: „Није било лако, обратиће вам се Марија Обрадовић“ и додао да очекује да ће све бити у реду.

Председник Србије није желео да коментарише да ли ће СПС добити 4+1 места у Влади Србије.

На питање новинара да ли је било неких проблема данас, Вучић је рекао:

„Верујем да ће све бити у реду“.

По завршетку састанка од народних посланика у седишту СНС су остали Игор Бечић, Александра Томић, Владимир Орлић, Србислав Филиповић, Милија Милетић, Александра Ђуровић…

„Ово за нас није био једноставан и лак дан. Снажно смо подржали одлуку Александра Вучића да премијерка буде Ана Брнабић. Треба обавити још разговора, било је данас различитих ставова. Људи су устали и рекли шта мисле, зашто ртеба подржати и другу опцију. Чекамо до четвртка да видимо да ли ћемо имати 128 гласова и настављамо разговоре са коалиционим партнерима“, рекла је Марија Обрадовић.

Александар Вучић је данас стигао у централу десет минута пре почетка састанка, а на питање да ли очекује подршку, лидер СНС је рекао: „Наравно.“

У седишту странке била је и председница скупштине Маја Гојковић, која је такође рекла да очекује апсолутну подршку избору Ане Брнабић..

Петнаест минута пре почетка састанка стигли су Марија Обрадовиц, Маријан Ристичевиц, Катарина Ракић, Дубравка Филиповски, Александра Ђуровиц, Зоран Драгишиц, Србислав Филиповић, Александар Мартиновић који је стигао први и Маја Гојковић.

На састанак су дошли и шеф посланичке групе Александар Мартиновић и његов заменик Владимир Орлић.

Игор Бечић је попут непослушног ђака, закаснио пет минута.

Потпредседница странке и посланица Марија Обрадовић новинарима је пред почетак састанка само кратко рекла: „Очекујем снажну подршку“ и додала да она подржава избор Ане Брнабић за новог премијера Србије.

Посланик Маријан Ристичевић је такође у кратком обраћању новинарима рекао да је већ гласао за Ану Брнабић као члана владе, те да ће гласати и сад.

Самосталана посланица Дубравка Филиповски која је такође позвана да присуствује овом састанку рекла је да даје снажну подршку предлогу Алексндра Вучића да повери мандат и да очекује да јединство буде исказано и данас.

Последњи је на састанак стигао Владимир Ђукановић који је, за разлику од колега, као фурија улетео у лифт.